HDZ-ovci u Novom Marofu žale se na trganje promidžbenih plakata

Objavljeno: 04.03.2015. 11:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

U jeku političke kampanje za izbor novog gradonačelnika grada Novog Marofa, nepoznata osoba ili više njih preko noći sustavno uništava plakate i promidžbene materijale zajedničkog kandidata za gradonačelnika HDZ-a, HSS-a i BUZ-a Siniše Jenkača, izvjestio je novomarofski HDZ.

Kako stoji u njihovom priopćenju, radi se o vandalskom činu i primitivnom načinu političke borbe. S obzirom na nastalu situaciju, HDZ-ovci poručuju kako će sve prijaviti nadležnom Izbornom povjerenstvu.

Priopćenje novomarofskog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

Hrvatska demokratska zajednica grada Novog Marofa najoštrije protestira zbog posljednjih događaja sustavnog uništavanja promidžbenog materijala zajedničkog kandidata za gradonačelnika HDZ-a, HSS-a i BUZ-a Siniše Jenkača te promidžbenih materijala zajedničke liste za Gradsko vijeće.

Sa žaljenjem moramo konstatirati da je među pojedinim strankama u Novom Marofu i dalje zadržan jadan i primitivan način „političke“ borbe, ako se to uopće i može nazvati „politička“ borba, poput uništavanja plakata, letaka te trganje bannera.

Nekoliko puta smo pozivali naše političke suparnike da se sučeljavamo programima i argumentima, a ne na jedan ovako nizak, i za naš grad i naše građane krajnje neprimjeren način.

Ostavljamo onima, koji pod okriljem noći izlaze van i uništavaju plakate i banera, neka sami prosude opravdanost svojih vandalskih postupaka, dok će naši brojni članovi, simpatizeri i aktivisti još s većom željom i upornošću nastaviti s kampanjom do konačne pobjede ove nedjelje.

Ne samo zbog uništavanja našeg promidžbenog materijala, već zbog sprječavanja takvih situacija ubuduće, dužni smo sustavno uništavanje našeg promidžbenog materijala prijaviti nadležnom Izbornom povjerenstvu.

Gradski odbor HDZ-a Novi Marof

Komentari