Burno u Martijancu

HNS: "Čačić valjda ne marginalizira Božicu Makar kao ženu", Čačić: "Podmetanja, Štromar je nervozan"

Objavljeno: 27.04.2016. 16:06

Foto: Općina Martijanec

Radimir Čačić u sklopu svoje najavljene „turneje“ kao saborski zastupnik obilazi gradove i općine Varaždinske županije, međutim javnost je posredno upoznata samo s njegovim jučerašnjim službenim posjetom Trnovcu Bartolovečkom i Martijancu u kojem je „oči u oči“ došlo do sukoba između njega, varaždinskog župana Predraga Štromara i HNS-ove saborske zastupnice Božice Makar koji su također bili nazočni.

Kako tvrde HNS-ovci, a oglasili su se preko svojeg županijskog glasnogovorništva i Kluba zastupnika, Čačić je prilikom boravka u Martijancu verbalno napao Božicu Makar, što smatraju skandaloznim te se, kako ističu, nadaju i žele vjerovati da „nije imao namjeru marginalizirati ulogu žena u politici i društvu općenito“.

- Radimir Čačić obrušio se povišenim tonom na zastupnicu Božicu Makar i rekao joj da „nema pojma“ i neka „ne lupeta gluposti“. Uz sve to, Čačić je komentirao i „što ona uopće radi u Saboru“ – stoji u priopćenju županijske organizacije HNS-a, gdje još ističu da je Čačić time ponovno „pokazao kako su mu osobne tenzije i osobni interesi ispred interesa naših građana“.

"Ovo su podmetanja, kriva je Županija"

O svemu su se, međutim, oglasio i Čačić koji aludiranje HNS-a na namjeru „marginaliziranja žena u politici“ naziva „podmetanjem ispod časti i Štromarove razine“. Ističe da „kao i uvijek“ govori o „stručnosti i argumentima izjava pojedinaca koji nikad nemaju veze sa spolom, dobi ili nacionalnosti“.

Reformisti u istom medijskom priopćenju iznose i svoju stranu priče te pišu da je načelnik Martijanca Marijan Horvat profesionalno izložio prioritetne projekte Općine, međutim na Čačićevo pitanje „je li ste što promijenilo ili napravilo u odnosu na listu prioriteta otprije 7 godina“, odgovorio je, kako tvrde: „Ne.“.

Na to je, pak, Čačić, kako nadalje pišu, konstatirao da (s obzirom da se radi o projektima škole, vrtića, te gradnje sustava odvodnje i Podravske brze ceste) nije zakazala općina, nego Županija i država koje „u proteklih sedam godina nisu učinile ništa“. Štromaru je pritom rekao da govori o tekućim projektima ŽUC-a i Varkoma koji su za „potrebe općine apsolutno nedostatni“.

"Čačić se složio s g. Makar"

Štoviše, Reformisti tvrde da se Čačić zapravo složio s izjavom Božice Makar koja je, kako pišu, rekla da se "projekt škole u Martijancu nije realizirao usprkos činjenici što je kao prvi potpredsjednik Vlade postovio sve zakonske okvire za JPP".

- Reformisti razumiju nervozu župana Štromara činjenicom da nije realizirao niti jedan važniji projekt, te da je u okvirima Hrvatske ispod prosječan rezultatima projekata iz EU fondova, ali upravo sastanci saborskog zastupnika Čačića s načelnicima i gradonačelnicima imaju za cilj promijeniti takvo stanje – zaključuju svoje medijsko priopćenje.

Komentari