HNS-ovci žele novi mjesni odbor u gradu Varaždinu

Objavljeno: 02.10.2014. 13:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Podružnica Hrvatske narodne stranke Varaždin na današnjoj je konferenciji za novinare predstavila svoju novu inicijativu, osnivanje novog mjesnog odbora u Varaždinu.

Kako je rečeno na konferenciji, u Varaždinu postoji nesrazmjer u veličini mjesnih odbora prema površini, ali i ogromne razlike u broju stanovnika po mjesnim odborima.

Mjesni odbor na koji se naša inicijativa odnosi je 4. MO, gdje danas ima preko 11 tisuća birača. Tu je došlo do velikog povećanja broja stanovnika izgradnjom POS naselja i izgradnjom Stanoigovog stambenog naselja, dok je najbliži MO po broju birača 3. MO s nešto više od šest tisuća birača. Smatramo da bi se 4. MO trebao podijeliti na dva mjesna odbora kako bi svi građani imali istu mogućnost komunikacije s lokalnom vlašću – rekao je Josip Dreven, predsjednik Podružnice HNS-a Varaždin.

Uz već pokrenute inicijative, varaždinski HNS-ovci održavat će dane otvorenih vrata kako bi poboljšali komunikaciju s građanima.

Dane otorenih vrata organizirat ćemo svaki ponedjeljak i utorak u našim stranačkim prostorijama od 17 do 19 sati, kako bismo razgovarali s građanima, čuli njihove prijedloge, kritike i inicijative te sve to pokušali svojim zalaganjem u Gradskom vijeću prenijeti nadležnima – rečeno je na konferenciji za novinare.

Komentari