i dalje u vrhu stranke

Na upravo održanom stranačkom saboru Štromaru potvrđeno mjesto zamjenika predsjednika HNS-a

Objavljeno: 22.04.2017. 16:37

Zadnja izmjena: 22.04.2017. 16:39

Danas u Zagrebu na 14. saboru Hrvatske narodne stranke na funkciju zamjenika predsjednika ponovno je izabran šef županijskih HNS-ovaca Predrag Štromar. Mjesto predsjednika stranke opet je pripalo Ivanu Vrdoljaku.

Štromar je tako opet drugi čovjek stranačke hijerarhije, a društvo u predsjedništvu mu prave potpredsjednici Anka Mrak Taritaš i Srđan Gjurković. Predsjednik središnjeg odbora je i dalje Matija Posavec, no izbori za ovo tijelo - kako nam je objasnio Štromar - obavit će se u roku od 2-3 mjeseca. Današnji je sabor održan zbog nedavnih izvanrednih parlamentarnih izbora i praktički je samo aklamacijom potvrdio vodstvo izabrano prije 10 mjeseci.

Štromar je u HNS stupio još 1990. godine, a na stranačkoj se ljestvici počeo uzdizati 2001. godine kad je ušao u predsjedništvo županijske organizacije stranke. Na nacionalnoj razini već 2004. postaje predsjednik Nadzornog odbora HNS-a, potom ulazi i u predsjedništvo stranke, a od 2012. je i predsjednik županijske organizacije. Štromar je bio i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a.

- Ne želim ulaziti u prljavu kampanju. Imate javno dostupne podatke o tome što se gdje u Hrvatskoj radilo, pa provjerite. Ne bih htio ulaziti ni u kakav sukob s Međimurskom županijom. - glasio je Štromarov odgovor na naše pitanje o današnjoj Čačićevoj presici i prozivanju župana.

>> Čačić Štromaru: 'Kad već ništa nisi napravio, barem šuti'

Komentari