Ilčić i Karamarko potpisali koalicijski sporazum

Objavljeno: 26.09.2014. 15:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook/hdz

U središnjem uredu HDZ-a u Zagrebu, predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas su potpisali Sporazum o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji.

Kako stoji na službenim stranicama HDZ-a, Ilčić je tom prilikom istaknuo da je spomenuta odluka od strane njegove stranke donesena iz razloga što je "vrijeme za objedinjavanje kako bi se smijenila Kukuriku koalicija, koja je Hrvatsku dovela u tešku gospodarsku situaciju."

- Hrast je uvijek imao kritičan odmak od HDZ-a. Mi ćemo sigurno koristiti svoju poziciju u ovoj koaliciji kako bismo u hrvatskom Saboru izrazili stvari koje nam se ne sviđaju, ali to ćemo raditi u jednom konstruktivnom duhu - rekao je Ilčić, napomenuvši pritom kako Hrast i dalje podržava inicijativu "U ime obitelji".

Vezano uz spomenuto, Tomislav Karamarko je rekao da HDZ ima svoje argumente zašto je protiv referenduma za koji spomenuta inicijativa trenutno skuplja potpise. Međutim, izrazio je zadovoljstvo što su potpisali koalicijski sporazum.

- Hrast je jedna vrlo specifična, narodnjačka stranka koja se uz tradicijske vrijednosti veže možda više nego ostale stranke u našoj koaliciji, ali to nam je trebalo da upotpunimo široku paletu koalicijske misli. Mi ćemo imati neke svjetonazorske nijanse prema kojima ćemo se razlikovati, ali to je dokaz da je ova koalicija demokratska. Ono što je primarno je kvaliteta života - zaključio je Karamarko.

Komentari