'glasali su protiv'

Ilčića ne čudi uspjeh Čehoka: 'Očito je da su izborima Varaždinci prije svega htjeli smijeniti staru vlast'

Objavljeno: 30.05.2017. 09:10

Zadnja izmjena: 30.05.2017. 09:17

Šef HRAST-a Ladislav Ilčić svoju je političku karijeru nadopunio i svojim sudjelovanjem u predsjedništvu Europskog kršćanskog političkog pokreta (ECPM) - ali ostaje aktivan i na hrvatskoj, pa i varaždinskoj sceni.

HRAST na ovim izborima nije uspio ući u Gradsko vijeće Varaždina i misli da će se njihov nedostatak osjetiti u radu Vijeća.

- Mi smo se istaknuli svojim poštenjem i pameti. Prvi smo pokrenuli pitanje vrtića, a onda su o tome počeli i svi drugi kandidati - Kišić, Habijan, Martinčević, Liga za Varaždin... Kišić je već sutradan nakon mog istupa najavio spuštanje cijene za 10%, pa je vidio da je to premalo i onda obećao 150 kn nižu cijenu. Liga za Varaždin je svima obećavala brda i doline. - izjavio je Ilčić.

'Varaždinci su glasali protiv'

Pritom se osvrnuo i na rezultate prvog kruga varaždinskih izbora.

- Očito je da su Varaždinci htjeli smijeniti dotadašnju vlast SDP-a i HNS-a - a kao što često biva dali su glas Čehoku, jer su mislili kako on ima najviše šanse da ih smijeni. Uzeo je glasove svima - pali su i HDZ i HRAST i Reformisti koji su po našim anketama trebali imati 15%. Bilo je to glasovanje protiv. - izložio je Ilčić, dodajući kako je HRAST u drugim mjestima postigao bolje rezultate, jer su ušli u vijeće Dubrovnika i Zadra te skupštinu Primorsko-goranske županije.

Rezultate su ostvarili uz koaliranje s HDZ-om, koje je izostalo u našem kraju.

- Koaliramo s njima tamo gdje je HDZ autentičan i vjerodostojan. Ovdje to nisu bili, o čemu smo već govorili. - objasnio je Ilčić, dodajući kako HRAST nastavlja i dalje s radom, spremajući se i za buduće izbore za Europski parlament, u kojemu ECPM već ima 6 zastupnika.

Komentari