Milanović u "Nedjeljom u 2"

"Ispričat ću se Podolnjaku ako je krivo shvatio moj komentar o promjeni svog prezimena"

Objavljeno: 17.01.2016. 15:29

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:17

Foto: Screenshot

U današnjoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je bivši premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović, a jedno od pitanje Aleksandra Stankovića glasilo je zašto je jednom pirlikom nakon izbora izjavio da su neki u Mostu „promijenili pet stranki i dva prezimena“, misleći, dakako, na Roberta Podolnjaka.

- Nepristojno ga je to pitati, to samo rade nacionalisti i šovinisti – bio je komentar Stankovića, na što je Milanović odgovorio da je njegova poruka zapravo – „Ohrabrujuća!“.

- Prezime mijenja netko tko time želi poslati poruku, a ja želim da se u Hrvatskoj osjećaš ugodno kao „Stojanović“, „Jovanović“ ili s bilo kakvim drugim prezimenom. Naročita ako živiš u Varaždin. Želim da to naprosto bude klima u Hrvatskoj – rekao je Milanović.

Voditelj mu je na to sugerirao da „možda Podolnjak nije živio u takvoj klimi, unatoč tome što je bio u Varaždinu“ te da on osobno ne bih želio ulaziti u razloge zašto je bilo tko promijenio prezime.

- Vi ste gospodine Stankoviću Ivu Sanadera pitali je li homoseksualac, koje je sto tisuća puta intimnije od komentara „zašto mijenjaš prezime, želim da se u Hrvatskoj kao Srbin osjećaš dobro“. Možda sam pretjerao, ispričat ću se g. Podolnjaku, ali moji motivi su bili čisti. Na vaše pitanje postavljeno Sanaderu ja sam se „zaledio“ – glasio je odgovor Milanovića.

Stankovićev je, pak, rekao da je Sanadera zapravo pitao kako se osjećao kad su ga neki u HDZ-u stavljali „u taj tabor“, a Milanović se koncem emisije ipak nije želio javno ispričati Podolnjaku, rekavši da mu je žao ako je on njegov komentar pogrešno shvatio te da će s njime razgovarati.

Komentari