Iz desnog u lijevi blok: Kolarek - Karakaš pristupila Klubu vijećnika SDP-a

Objavljeno: 20.11.2015. 12:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Darija Rogina

Danas je održana tiskovna konferencija SDP-a u čiji je Klub vijećnika SDP-a Županijske skupštine pristupila Mirjana Kolarek-Karakaš. Na lokalnim izborima 2013. godine izabrana je u Županijsku skupštinu kao vijećnica desne koalicije sa HSP-om i HSS-om, a trenutno je članica Zagorske demokratske stranke.

Naime, doktorica Kolarek – Karakaš, predsjednica Savjeta za zdravlje, istaknula je da se, bez obzira na karijeru liječnice, odlučila baviti politikom kako bi pomogla kod rješavanja problema u zdravstvu. Indikativno je da je Zagorska stranka u županiji bila na Parlamentarnim izborima u lijevoj koaliciji, a 2013. godine bili su u koaliciji sa sljedećim strankama: Hrvatska seljačka stranka, Hrvatska stranka prava, Zagorska demokratska stranka, Zagorska stranka, Zelena lista i Demokratska kneginečka stranka, a tada je Kolarek – Karakaš i ušla u skupštinu. Isto tako, na izborima za Europski parlament 2014. godine stranka je bila u koaliciji na čelu s HDZ-om, a na predsjedničkim izborima 2015. podržali su Grabar - Kitarović.

Razlog ulaska u Klub, kako kaže, dosadašnja je suradnja s SDP-om uz koji, kako kaže, može raditi za boljitak svih građana i rješavati probleme u zdravstvu.

- Dijelim ljude na one koji rade za opće dobro, a ima onih koji se brinu samo za sebe. Takva sigurno nisam, istaknula je dodavši da bavljenje politikom mora rezultirati uspjehom.

Na upit o glasovima birača koji su se odlučili za desnu opciju i jesu li oni sada izigrani, odgovorila je da se male stranke prilagođavaju. Dodala je da je politika umijeće mogućeg, a da je njezin cilj nešto učiniti. Na upit o lijevim i desnim vrijednostima temeljem kojih birači često i biraju političke stranke nije jasno odgovorila.

- Uvijek se male stranke uzimaju na zub. Postoje i profesionalni političari koji balansiraju u smjeru u kojem se može nešto učiniti. Moje je područje zdravstvo i u tim okvirima ću djelovati, zaključila je Kolarek – Karakaš.

Na konferenciji sazvanoj povodom toga, uz Kolarek-Karakaš, nazočili su Mario Habek, predsjednik županijskog SDP-a i saborski zastupnik, te Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije. Mario Habek istaknuo je zadovoljstvo zato što će Klub dobiti stručnjaka u zdravstvu dok je Kišić istaknuo da ova odluka nije povezana s izglasavanjem proračuna dodajući da ionako imaju većinu.

 

 

Komentari