Predrag Štromar

"Izjavu Vesne Pusić namjerno krivo tumače oni koji žele uništiti HNS"

Objavljeno: 15.01.2016. 14:16

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 15:57

Unutarstranački izbori HNS-a održat će se, kako je objavljeno na jučerašnjem sastanku predsjedništva, 16. travnja. Tom je prilikom dosadašnja predsjednica Vesna Pusić potvrdila da se neće natjecati za predsjednicu, ali i navodno rekla da "želi samo jednog kandidata".

Naime, dugo se spekuliralo da će jedan od kandidata biti međimurski župan Matija Posavec te varaždinski župan, Predrag Štromar koji su ostvarili značajne rezultate na parlamentarnim izborima u studenom.Ipak, kako doznajemo, dio stranke smatra da će se kandidirati i prošli ministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak. 

Kontaktirali smo stoga Matiju Posavca, koji nam je putem telefonskog razgovora kazao da u ovom trenutku odluka još nije donesena te o tome treba razgovarati. Komentirao je i izjave Vesne Pusić koje su mnogi protumačili kao želju da na izborima bude samo jedan kandidat za kojeg bi glasao što veći broj članova, rekavši da "to nije izričito rečeno."

"Kriva interpretacija"

- U kandidacijskom procesu može se svatko kandidirati, ali mogu vam potvrditi da će jedan od kandidata za predsjednika sigurno biti sa sjevera, rekao je Posavec. 

Upitali smo i župana Varaždinske županije, Predraga Štromara, za mišljenje o navedenoj temi i kandidaturi koji nam je kazao da kandidacijski postupak počinje za mjesec dana. Izjavio je i ovo:

- Poručujem svima koji žele uništiti HNS preko medija da im to neće uspjeti, rekao je decidirano Štromar dodavši da je izjava od Pusić o jednom predsjedniku krivo interpretirana. 

Hoće li se borba za mjesto predsjednika, kao što se predviđa, odvijati između Štromara i Vrdoljaka ili će se u utrku uključiti i Matija Posavec, vidjet će se uskoro. Tijekom cijelog dana bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nije bio dostupan za izjavu...

Komentari