Jenkač: Prošle godine bili smo 3. najštedljiviji, a s mojim dolaskom sigurno smo - najštedljiviji

Objavljeno: 27.11.2015. 12:41

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:56

Foto: Siniša Sović

Premda je u jednom kontekstu bilo spominjano da Grad Novi Marof troši manje nego što troši Metković, ne bih ulazio u polemiku između Radimira Čačića i Bože Petrova. Moram samo naglasiti da su neki podaci koje je g. Petrov tiču bivšeg gradonačelnika, rekao je danas na tiskovnoj konferenciji Siniša Jenkač pokazujući novinarima obračunsku listu za svoju plaću.

- Ne radi se ni o kakvih 21.000 kuna bruto nego 18.000 kuna bruto, odnosno 10.000 kuna neto. Također, moji zamjenici ne primaju četiri, nego dvije tisuće kuna naknade. Metković za plaće izdvaja 8,8 milijuna kuna, a Novi Marof niti četiri milijuna kuna – dodao je Jenkač, napomenuvši da se nezavisni dužnosnici često a priori smatraju štedljivijima i sklonijima reformama.

>>Čačić i Petrov "zaratili" oko Marofa i Metkovića, Jenkač o svemu na tiskovnoj konferenciji

- Novi Marof je i 2014. godine bio proglašen trećim najštedljivijim gradom u zemlji, a mojim dolaskom na vlast i rezovima od 10 posto na plaće odnosno 41 posto na naknade dužnosnicima, uštede na godišnjoj razini iznose oko 680 tisuća kuna. Gradska uprava ima samo 13 zaposlenih, jednog manje nego prošle godine, dakle mi smo sada sigurno najštedljiviji u cijeloj Hrvatskoj – zaključio je Jenkač.

Tiskovnu konferenciju sazvao je pak zbog proračuna za 2016. godinu, o kojem će novomarofski gradski vijećnici odlučivati u ponedjeljak. Ističe da on donosi osam novih projekata, a teži 40 milijuna kuna. Pritom se dva milijuna odnosi na preneseni manjak kojega, kako ističe, naredne godine planiraju smanjiti.

- To je puno novaca, međutim skoro 20 milijuna kuna predviđamo od vanjskih izvora. S mojim dolaskom na vlast u posljednjih šest mjeseci pokrenuli smo dogradnju dječjeg vrtića (7,6 milijuna), sanaciju deponija odlagališta otpada „Čret“ (7-8 milijuna) te izgradnju reciklažnog dvorišta (2 milijuna) – kaže Jenkač.

- Projektiramo ulice Nikole Šubića Zrinskog i Otona Ivekovića, a planiramo i javnu rasvjetu u Ulici kralja Tomislava, Zagorskoj te na šetnici uz potok Korošćak. To ćemo kasnije kandidirati prema fondovima – dodaje gradonačenik Novog Marofa, ističući da je riječ i o nizu manjih projekata poput cestogradnje na kojoj se radi u suradnji sa ŽUC-om te problematici vodovoda Ključ-Oštrice na kojoj se radi u suradnji s Varkomom.

- Ovo posljednje je veliki projekt od 7,6 milijuna kuna, a očekujemo da će u ŽUC-u razmisliti te za Novi Marof predvidjeti nešto veća sredstava, iz razloga što imamo najveću površinu u Varaždinskoj županiji pa stoga i veliki broj cesta te puno potreba. Također, kao što smo najavljivali, idemo u izmjenu prostornog plana. Svi dokumenti glede toga su doneseni – kaže gradonačelnik Novog Marofa.

Komentari