Josipović potpisao s Čačićem koaliciju i poručio: "Sedam gladnih godina mora ostati za nama"

Objavljeno: 18.08.2015. 15:27

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 14:23

Foto: Facebook/Reformisti

Ivo Josipović i Radimir Čačić potpisali su danas u Zagrebu koalicijski sporazum pod nazivom „Uspješna Hrvatska“ i time se, kako ističu u priopćenju za medije, zajedničkim političkim djelovanjem obvezali udvostručiti investicije, te između ostaloga povećati zaposlenost i mirovine za 10 posto.

Ključnim za gospodarski napredak smatraju regionalizaciju te reformu javne uprave i pravosuđa: - „Niti sadašnja koalicija, niti prošla Vlada nisu imale hrabrosti to napraviti. Želimo okupiti sve ugledne pojedince i stranke koje djeluju u Hrvatskoj, a koji smatraju da je politika mjerljiva disciplina i da je neophodno provesti reforme“, rekao je tom prigodom Čačić.

"Sedam gladnih godina mora ostati za nama. Naše stranke imaju i znanja i iskustva da Hrvatsku učine uspješnim društvom. Gospodarski uspjeh, standard građana, kvalitetno zdravstvo i obrazovanje, kulturna i sportska dostignuća idu ruku pod ruku. Znamo, ne možemo više po starom", naglasio je Josipović.

Stranke su, kako ističu, dogovorile "potpuno ravnopravnu suradnju, a koaliciju otvorili strankama centra i ljevice sa sličnim programskim ciljevima."

Komentari