JUGS i nenamjensko trošenje novca: Zašto gradski HDZ već 10. dan šuti?

Objavljeno: 09.04.2015. 12:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Nalaz Ministarstva financija o nenamjenskom trošenju novca, o kojem smo prvi put pisali još 30. ožujka, a prema kojem Grad Varaždin mora u državni proračun vratiti 9,3 milijuna kuna, kao i gotovo 20 milijuna kuna obveza koje Grad mora ispoštovati, a za koje nema predviđena sredstva u proračunu, proteklih je tjedana izazvalo reakcije kako oporbenih stanaka, tako i nezavisnih gradskih vijećnika. Ipak, reakcija je izostala iz najveće oporbene stranke, Gradske organizacije HDZ-a.

Dok Reformisti i nezavisni vijećnika Zlatan Avar, kao i vijećnici iz redova Hrasta pozivaju gradonačelnika Habuša na odgovornost i ostavku s obzirom na to da je nenamjensko trošenje novca APN-a i rezervnog fonda nastalo za njegova mandata, gradski HDZ, kojega smo danas kontaktirali, poručuje kako probleme treba što prije riješiti u skaldu sa zakonom.

- Problemi su tu, oni nisu od jučer, već su se gomilali godinama. Sad to dolazi na naplatu. Treba raditi po zakonu i pokušati riješiti probleme na najbolji mogući način. Smatram da Grad nije pred bankrotom, no problemi će biti još veći jer se gradski proračun ne puni na način na koji su oni to predvidjeli - rekao je Marijan Kovačić, predsjednik gradskog HDZ-a.

Kako je naglasio, problemi nisu samo oko nenamjenskog trošenja novca, tu su i aerodrom, Nogometni klub Varaždin, pitanje JUGS-a, a najveći problem jest što se proračun ne puni kao što je to bilo planirano.

Međutim, gradski HDZ želi konstruktivan rad i što prije rješavanje nastalih problema, jer prijevremeni izbori nisu mogući sve dok aktualna vlast ima većinu u Gradskom vijeću.

- Tako dugo dok oni imaju većinu u Gradskom vijeću, mi možemo galamiti, tražiti ostavke ili prijevremene izbore, ali ništa se neće dogoditi upravo zbog toga jer imaju većinu u Gradskom vijeću koja će ih uvijek podržati. Mi kao Gradska organizacija radimo, pripremamo se konstruktivno za svako Gradsko vijeće, pokušavamo konstruktivno djelovati, ne napadački i izazivati izbore i ostavke, već konstruktivno doći do rješenja problema na dobrobit prije svega naših sugrađana - istaknuo je Marijan Kovačić.

Komentari