kišić i sdp nakon izbora

Kišić: 'Drugi krug izbora referendumsko je pitanje svim Varaždincima'

Objavljeno: 24.05.2017. 11:22

Zadnja izmjena: 24.05.2017. 11:24

Foto: Jelena Pintar

Danas je Kišić zajedno sa stranačkim kolegama održao konferenciju na kojoj je komentirao rezultate, što očekuje u drugom krugu, ali kako smatra da bi grad funkcionirao da ga vodi Čehok.

Rezultate nakon prvog kruga komentirao je dvojako. Naime, s jedne strane Kišić tvrdi kako je očekivao ovakav rezultat, a pak s druge kako je očekivao puno manju razliku priznavši da je time poprilično razočaran.

- "Činjenica je kako je Čehok u svom dugogodišnjem mandatu puno toga napravio, dosta dobroga, ali sam kraj mandata obilježile su ružne stvari zbog kojih je završio u zatvoru. Činjenica je kako su birači ipak favorizirali ovaj pozitivniji dio i to treba prihvatiti." - rekao je Kišić pritom nadodajući kako se na njega i stranku zasigurno odrazio i neuspješan mandat prethodne gradske vlasti, konkretno navodeći imena Gorana Habuša i Vjerana Radelića, bez obzira što nisu ovoga puta sudjelovali u izbornom procesu.

"Protiv takvih kakav je Čehok bori se i Plenković"

Iako, slaže se Kišić, ulaze s zaostatkom u drugi krug, smatra kako ima nade te da i dalje vjeruje u pobjedu. Pritom je naveo kako računa na 60% birača koji nisu glasali za njega i 20 tisuća birača koji nisu izašli na izbore kao i na glasove ostalih stranaka. Što se tiče birača HDZ-a, Kišić smatra kako možda neće glasati za SDP, ali da će zasigurno biti protiv sustava za kojeg se i sam Plenković bori. Drugi krug izbora Kišić naziva referendumskim pitanjem na kojeg će građani odgovoriti jesu li za to da Varaždin vodi čovjek kojem se sudi da je oštetio taj isti grad. 

- "Zbog ovakvog izbora Varaždinaca, već sada se grad percipira kao 'Grad Slučaj' na nacionalnom nivou. Međutim, treba poštivati volju birača, ali i gađati one koji nisu zadovoljni time, a kojih ima jako puno. Ako Čehok postane gradonačelnik, jasno je da fokus neće biti na vođenju grada, već na sudskim procesima te će nakon toga slijediti novi izbori ili će gospodin Avar preuzeti vođenje grada, a ovo nisu izbori za zamjenika gradonačelnika." - kaže Kišić.

A kako prognozira utrku Štromar-Čačić, Kišić je pritom bio kratak. - "Pobjeda će sigurno odnijeti Štromar u omjeru 60:40".

Komentari