Kišić gost predavač na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

Objavljeno: 12.12.2015. 17:26

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:31

Foto: Siniša Sović

Zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić posjetit će početkom sljedećeg tjedna International University of Sarajevo (IUS)...

Riječ je o vrlo modernom sveučilištu koje se pozicioniralo kao prava internacionalna visokoobrazovna ustanova budući da na njoj trenutačno nastavu pohađa više od 2000 studenata koji dolaze iz više od 40 zemalja svijeta, a kompletan nastavni proces koji se održava na engleskom jeziku je smješten u iznimno suvremenom kampusu koji je građen za potrebe čak pet tisuća studenata koliko je cilj sveučilišta.

IUS kroz svoj internacionalni ured razvija suradnju brojnim međunarodnim partnerima, pa tako i s Varaždinskom županijom i varaždinskom Drugom gimnazijom čijim maturantima nudi i stipendije odnosno školarine. U ovom trenutku u nekom od studijskih programa IUS-a je pet studenata s područja Varaždinske županije a s njima će se prilikom posjeta sveučilištu susresti i Kišić.

Bit će to prigoda i da čestita studentici Ivani Šprem iz Varaždina koja na sarajevskom sveučilištu studira arhitekturu, a dobitnica je županijske stipendije za ovu akademsku godinu. Osim susreta s varaždinskim studentima, Kišić će se susresti na radnom sastanku i s rektorom sveučilišta prof.dr. Yucerom Ogurluom, a predstavit će profesorima i studentima Varaždinsku županiju. Kako je Kišić izabran u nastavno zvanje predavača visokih škola i veleučilišta i predaje kolegije s područja odnosa s javnošću na Veleučilištu Vern domaćini su ga zamolili i da održi gostujuće predavanje na temu Politika i mediji jer se rado o temi koja je studentima vrlo zanimljiva.

- Jako se veselim susretu s varaždinskim studentima čije je studiranje na ovom sveučilištu plod naše suradnje s IUS-om. Kada čujem njihova iskustva vjerujem da ću s rektorom Ogurluom moći razgovarati i o širenju suradnje. Ovo sveučilište me impresioniralo svojim kozmopolitskim pristupom i i bit će mi čast predstaviti našu županiju i predavati pred studentima iz toliko zemalja svijeta, a s obzirom da je predavanje na engleskom jeziku to će biti i dodatan izazov – rekao je zamjenik župana Kišić istaknuvši kako ovo sveučilište ima redovna gostujuća predavanja ljudi iz politike, diplomacije, sveučilišne zajednice, kulture, sporta, pa će tako primjerice dva dana nakon njega predavanje održati i njemački veleposlanik u BiH Christian Hellbach.

Komentari