prodaja ili propast?

Kolarić traži hitno djelovanje kako bi se spasila radna mjesta 102 radnika Aquatehnike

Objavljeno: 16.02.2017. 19:19

Zadnja izmjena: 16.02.2017. 19:23

Foto: Arhiva

Javnosti se s priopćenjem obratio vijećnik Laburista Božidar Kolarić, koji izražava zabrinutost zbog mogućeg gubitka posla 102 radnika Aquatehnike. Stoga se traži hitni sastanak gradonačelnika s direktorima Varkoma i Aquatehnike.

Naime, u tijeku je prodaje Aquatehnike, tvrtke kćeri Varkoma, jer Aqutehnika ne može aplicirati na bilo koji natječaj Varkoma zbog mogućeg sukoba interesa. Prema Kolarićevim riječima, čelni ljudi Varkoma od Hrvatskih voda više su puta tražili obrazloženje zbog čega se Aquatehnika ne može javljati na njihove natječaje te dobivali usmene odgovore da se ne može javljati zbog mogućnosti pogodovanja. Ali o tome - prema priopćenju - nikada od Hrvatskih voda nije stigao pisani dokument.

- Ako se Aquatehnika neće moći javljati na Varkomove natječaje, a neće se ni prodati, zaposleni će uskoro završiti na zavodu za zapošljavanje. - izražava zabrinutost Kolarić, izjavljujući kako će Laburisti podržati prodaju Aquatehnike ako je to jedini način da se osigura opstanak tvrtke. Kolarić je na adresu gradonačelnika Gorana Habuša, direktora Varkoma Vlade Vlašića i direktora Aquatehnike Darka Katančića poslao zahtjev za hitnim sastankom u cilju iznalaženja rješenja za Aquatehniku.

 

Komentari