Kostanjevac poručio Štromaru: Bit ću sretan kad se konačno sučelimo na sudu

Objavljeno: 21.01.2015. 14:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac reagirao je priopćenjem nakon što je varaždinski župan Predrag Štromar najavio da će ga tužiti zbog klevete.

Kostanjevac u priopćenju navodi da ga Štromar ponovno zastrašuje. Spominje da ga župan proziva za samovoljnu promjenu Prostornog plana Općine Vinica kako bi onemogućio stranom investitoru gradnju tvornice.

- Gospodine župane, samo da podsjetim Tebe i cjelokupnu javnost kako ste Ti i Tvoj HNS napisali 2013. godine u svom letku da sam ja samovoljno promijenio Prostorni plan Općine Vinica, a kako bih onemogućio stranom investitoru gradnju tvornice. Da, napisali ste to kako bi me u predizbornoj kampanji oblatili i prikazali nesposobnim i neambicioznim, što si koristio na predizbornim skupovima i tiskovnim konferencijama. A zašto si napisao tu laž? Pa napisao si je samo zato što si mislio da su žitelji općine polupismeni i glupi i da ništa ne znaju - navodi u svom reagiranju načelnik općine Vinica.

>>Kostanjevac na rubu suza: Pustite moju obitelj! Nisam uzeo nikakav novac!

>>Štromar: Policija neka što prije pronađe autora letka, a mi ćemo Kostanjevca tužiti za klevetu

Kostanjevac ističe kako je tada kod promjene Prostornog plana većinu u Općinskom vijeću imala HNS-ova koalicija.  Nakon pravomoćne presude u korist Općine, Kostanjevac smatra da je župan protuzakonito blokirao račun Općine.

- Priklonio si se pojedincu odnosno fizičkoj osobi koja je izgubila dugogodišnji spor, uzrokovao si blokadu žiro računa Općine za punih dvadeset osam dana i to tako da si preko sudskog savjetnika držao čitavu Općinu na ledu, protuzakonito, dakako - navodi se, između ostalog, u reagiranju Marijana Kostanjevca.

Kostanjevac optužuje župana Štromara da je nanio materijalnu štetu njemu kao načelniku, ali i općini Vinici. Smatra da bi župan trebao podnijeti ostavku .

- S time ja završavam svaku polemiku, ali moram naglasiti kako još imam jako puno materijala (istinitog) koji ću iznijeti nekom drugom prilikom ili prema potrebi - poručio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Komentari