Kovačić: Ilija Ivezić bio je protiv raspuštanja, a ja osjećam olakšanje i želim im da dobro rade

Objavljeno: 17.04.2015. 11:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Nakon što je jučer tijekom cijele večeri bio nedostupan za komentar, šef Univerzala i dojučerašnji šef gradskog HDZ-a Marijan Kovačić danas se očitovao vezano uz jučerašnje raspuštanje njegove organizacije stranke u gradu.

Ističe da se spomenuto s obzirom na izrazito jake pritiske moglo i očekivati, premda je, kako smatra, gradski odbor HDZ-a radio dobro. Ipak, tko stoji iza pritisaka, kaže da ne zna.

Tko plasira informacije

- Ja sam napravio sve koliko je bilo u mojoj moći da stranka funkcionira. Ne znam tko stoji iza medijskih pritisaka, odnosno od 11. mjeseca plasira informacije da stvari u gradskom odboru ne funkcioniraju, da nas treba izbaciti... - kaže Kovačić i naglašava da su pomaci napravljeni kako po pitanju izbora za europski parlament tako i predsjedničkih izbora.

Vezano uz glasine da su on i šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak u osobnom sukobu, Kovačić kaže da to nije istina.

- Županijski odbor kao viša organizacija ima pravo biti nezadovoljna. Osobnih sukoba između mene i g. Stričaka nema. On je očito bio skroz nezadovoljan s radom. Kažu da sam se okružio krivim ljudima, no ja si ljude u gradski odbor i vijećnike nisam sam birao. Oni su izabrani na izborima.

Ivezić glasovao protiv

Kovačić također ističe i to, da Ilija Ivezić nije bio suzdržan tijekom glasovanja. Kaže, - Sjedio je baš pokraj mene i nije bio suzdržan nego protiv, vjerojatno se to kod dizanja ruku nije primjetilo.

Olakšanje

- Iskreno da vam kažem, osjećam jedno olakšanje. Na kraju krajeva, imam ja dovoljno i svojeg posla. Važno je da to funkcionira kako spada, a politika mi je do sada oduzimala puno vremena. 

Kovačić ističe da političkih ambicija više nema, odnosno da se dužnosti koju je do sada obnašao primio "isključivo iz razloga da pokuša posložiti u gradu stranku".

Član HDZ-a će ostati, napominje.

- Ne znam koliko će ovo imati utjecaj na izbore za mjesne odbore koji slijede, sada se u zadnji čas treba izorganizirati, pogotovo za mjesne odbore. No, vidjet ćemo. Općenito mislim da je stranka na dobrom putu, od državnog do lokalnog nivoa. Želim povjerenstvu da dobro radi, da se poslože i da stranka dalje funkcionira.

Komentari