vraća se i danijel meštrić?

KULOARI Štromar ministar umjesto Anke Mrak, Blaženka Divjak - zamjenica Jokiću?

Objavljeno: 06.06.2017. 12:19

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 16:14

Foto: Arhiva/FacebookBlaženkaDvijak

Bivši župan Predrag Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić danas će napustiti zgradu Županijske skupštine, odnosno u tijeku je proces primopredaje koji će završiti u petak preuzimanjem dužnosti od strane Radimira Čačića i njegovih zamjenika.

>>Izvor Jutarnjeg lista također tvrdi da je Štromaru ponuđeno mjesto ministra graditeljstva

Kada je riječ o preslagivanju unutar Županijske skupštine, spekulira se da bi k Čačiću mogla prijeći dva HNS-ova vijećnika, premda se konkretna imena još ne spominju. Još zanimljivija informacija koja se pojavila jutros, jest da Štromar neće aktivirati svoj saborski mandat, nego ga čeka mjesto u Plenkovićevoj vladi.

Konkretno je riječ o Ministarstvu graditeljstva koje je Vrdoljak namijenio Anki Mrak Taritaš, međutim Taritaš je među onim HNS-ovim zastupnicima koji se protive koaliciji s HDZ-om, štoviše najavljuje da će u tom slučaju napustiti stranku. Vrdoljak navodno još uvijek računa da će Vesna Pusić dati podršku koaliciji s HDZ-om, jer dosada nije rekla sasvim otvoreno – „NE!“.

Ulazi i Danijel Meštrić? 

Sa Štromarom bi mjesto u Ministarstvu graditeljstva našao i Danijel Meštrić koji je u Milanovićevoj Vladi obnašao funkciju pomoćnika ministra graditeljstva. Dakle, ako Mrak Taritaš odlazi iz stranke, a njoj je bilo namijeneno mjesto ministrice gospodarstva, priča da će na njezino mjesto "uskočiti" Štromar o čijoj većini ponajviše i ovisi koalicija s HDZ-om - svakako drži vodu. Nejasno je jedino bi li u tom slučaju postao čak ministar, a Meštrić njegov zamjenik?

Paralelno o priči sa Štromarom kao potencijalnim ministrom graditeljstva, političkim kuloarima širi se i priča da bi zamjenica Borisa Jokića kojemu je namijenjeno mjesto ministra obrazovanja – ključno za koaliciju HNS-a i HDZ-a – trebala biti Blaženka Divjak, pročelnica Katedre za kvantitativne metode na FOI-u.

Štromar kao rezervni igrač?

Podsjetimo, glavna tema današnjeg Predsjedništva HNS-a biti će koalicija s HDZ-om, a prema posljednjim informacijama Vrdoljak će skupiti većinu te u tom slučaju neće biti ni potrebe da se glasuje o njegovoj sudbini.

Narodnjacima je važno izbjeći raskol u stranci, kako doznaje Jutarnji list, a struja za koaliciju s HDZ-om još uvijek se nada da bi mogla uvjeriti polovicu od četvero zastupnika koji su trenutno protiv: Vesnu Pusić i Mrak Taritaš.

U slučaju da otpadne Anka Mrak, Štromar bi trebao zazeti njezino mjesto?

Rezultati ankete

Podržavate li koaliciju HNS-a i HDZ-a?

Da

22%

Ne

70%

Ne znam

8%

Komentari