jednaki uvjeti za sve

Laburisti svim ženama uputili čestitku povodom sutrašnjeg Dana žena

Objavljeno: 07.03.2017. 17:00

Zadnja izmjena: 07.03.2017. 17:00

Foto: Arhiva

Varaždinska Županijska podružnica Hrvatskih laburista – stranke rada svim ženama, radnicama, umirovljenicama i studenticama, čestita 8. ožujka, Dan žena.

Uz iskreno i jednostavno HVALA za sve što su napravile u svojim obiteljima, na radnim mjestima, u javnom životu, Hrvatski laburisti još jednom ističu da su u fokus svog političkog rada i angažmana stavili hrvatskog radnike, a posebice hrvatske radnice, koje su unatoč proklamiranoj jednakosti spolova nažalost još uvijek u nepovoljnijem položaju i što se tiče mogućnosti pronalaska zaposlenja, primanja i napredovanja u karijeri, stoji u priopćenju Hrvatskih laburista Varaždinske županije.

– Dan žena prilika je da još jednom skrenemo pozornost svima, posebice nositeljima vlasti na državnoj i lokalnoj razini te poslodavcima, koliko su žene doprinijele razvoju ovog društva na svim područjima, ali koliko se i dalje podcjenjivački i licemjerno odnosimo prema hrvatskim radnicama. Najčešće one moraju dvostruko više raditi i dvostruko se više dokazivati na radnom mjestu kako bi bile barem u jednakom položaju sa svojim muškim kolegama. Kao društvo napravili smo dosta na deklaratornoj razini, u praksi premalo i nedovoljno, kako bi žene mogle, ne reći, već osjećati se da su ravnopravne s muškarcima rekao je Božidar Kolarić.

Zato svi zajedno, svako prema svojim mogućnostima, treba napraviti sve da žene u Hrvatskoj, naše radnice, mogu sa zadovoljstvom ići na posao svjesne da se njihov rad cijeni jednako kao rad njihovih kolega. Da imaju jednake mogućnosti za napredovanje i da za obavljanje istog posla dobivaju jednaku plaću, zaključuju Laburisti u svom priopćenju.

 

Komentari