Leverić u Novom Marofu neizravno prozvao Hrenića: S Jenkačom surađujemo - savršeno

Objavljeno: 03.09.2015. 15:50

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:43

Foto: Siniša Sović

Ministarstvo gospodarstva dodijelio je u okviru Javnog poziva za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije Gradu Novom Marofu poticajna, namjenska i bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 272.998 kuna.

Povodom toga danas je zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić posjetio je Grad Novi Marof, gdje ga je primio gradonačelnik Siniša Jenkač te je održan sastanak na temu dosad realiziranih zajedničkih projekata Ministarstva gospodarstva i Grada Novog Marofa.

- Iako ova dodijeljena sredstva ne mogu u potpunosti pokriti troškove sanacije i dogradnje spomenutih objekata, ovo su hvalevrijedni projekti jer smo željeli spriječiti daljnje propadanje tih objekata i staviti ih u punu funkciju - izjavio je Siniša Jenkač za medije, dodavši:

Zahvaljujem ministru g. Vrdoljaku i pomoćniku ministra g. Leveriću na uloženim sredstvima u Grad Novi Marof, a mi ćemo i dalje pratiti natječaje ministarstva i javljati se na iste.

Sredstva u iznosu od 116.978 kuna dodijeljena su za sanaciju krovišta na Društvenom domu u Strmcu; 69.660 kuna Lovačkom društvu „Grebengrad“ za poboljšanje energetske učinkovitosti zgrade LD „Grebengrad“ te Športsko-rekreacijskom društvu „Ključ“ za sanaciju krovišta na Domu kulture Ključ u iznosu od 86.360 kuna.

- U ovih nekoliko mjeseci koliko je g. Jenkač gradonačelnik Ministarstvo gospodarstva s Gradom Novim Marofom surađuje, ne odlično nego - savršeno. Drago mi je da su prijavili tri projekta koji su njima važni - izjavio je Leverić za medije.

Leverić je također istaknuo da postoji još projekta o kojima će u budućnosti biti riječ, poput pojačanja energetske infrastrukture u budućim zonama koje, kako je rekao, imaju sve preduvjete za dolazak investitora. 

- Loše je da drugi projekti koji su također važni za Marof prijašnjih godina nisu prijavljivani. Marof je dobio nešto više od 500.000 kuna u posljednje tri godine, što je u usporedbi s drugim općinama i gradovima jako mali iznos - zaključio je zamjenik ministra gospodarstva, neizravno prozvavši bivšeg gradonačelnika Darka Hrenića.

 

Komentari