O jednokratnoj potpori za rađanje

Livija Fajić ispred žena SDP-a: Vlada žene svodi na maternicu

Objavljeno: 25.02.2016. 16:48

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 17:14

Foto: SDP

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Varaždinske županije danas se izjasnio da podupire prijedloge zakona koje su danas u Hrvatskome saboru predstavile zastupnice i zastupnici SDP-a, smatrajući ih dijelom paketa mjera koje trebaju doprinijeti boljem statusu žena u hrvatskome društvu.

Predstavljene su izmjene Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama te Zakona o mirovinskom osiguranju prvi su korak u sustavnom i sveobuhvatnom unaprjeđenju obiteljske i demografske politike te politike rodne ravnopravnosti u Hrvatskoj.

- Demografska politika jest i politika tržišta rada i moderna obiteljska politika, nasuprot konzervativne obiteljske paradigme koju promoviraju HDZ, MOST i pridruženi im sateliti, a najavljene mjere Vlade Republike Hrvatske u tom smislu svjedoče o visokoj razini nerazumijevanja i neznanja, koje će nas skupo stajati - ističe Forum žena SDP-a Varaždinske županije te dodaje kako Vlada treba stvoriti mogućnosti za zapošljavanje žena, a ne da žene ponižavaju nudeći im jednokratnu novčanu potporu za rađanje.

- Takva je politika kratkovidna, riječ je o vatrogasnim mjerama, improvizaciji i nedostatku bilo kakve vizije razvitka hrvatskoga društva. Žene su za Vladu Republike Hrvatske svedene na svoje maternice, a njima se manipulira u politikantske svrhe - poručuje Forum žena SDP-a Varaždinske županije i ističe da Vlada novac za jednokratnu pomoć za novorođeno dijete namjerava namaknuti ukidanjem mjera aktivne politike zapošljavanja.
    
- Socijaldemokratski forum žena SDP-a Varaždinske županije poziva Vladu Republike Hrvatske na veću odgovornost u kreiranju javnih politika jer, umanjivanjem prava jednih, nikada se nisu ostvarila prava drugih - zaključuje Socijaldemokratski forum žena.

Komentari