čak odgodio i putovanje

Lupino došao podržati Čehoka: "Jedino on može u Varaždin vratiti kulturu!"

Objavljeno: 02.06.2017. 16:44

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 18:50

Foto: Viktor Hranić

Moje skulpture su 150 metara od Trump Towera, sad putujem s njima u Graz, München i Beč, a u Varaždinu za njih nema mjesta, izjavio je danas Lupino u Varaždinu, kamo je nakratko došao kako bi podržao Čehokovu kandidaturu, zbog čega je, kako je rekao, odgodio i put.

- Čehok jedini može vratiti u Varaždin kulturu! – smatra Lupino, koji u kolovozu izlaže u prestižnoj bečkoj galeriji, a njegove skulpture biti će izložene uz Picassa.

- Šteta da u Varaždinu nemamo skulpture koje Lupino izlaže na Petoj aveniji u New Yorku, a Varaždin i inače nema javnoga mobilijara. Razmišljamo o jednoj galeriji u kojoj bi se takve umjetnine mogle držati, da podignemo poljulani kulturni i turistički imdidž grada – komentirao je Čehok Lupinov prijedlog o stalnoj postavi koji, kako Lupino često ističe, do sada nije nailazio na pozitivan odjek u prošloj gradskoj upravi.

- Imam postav u Velikom Taboru, Zadru, Hvaru, Splitu, ali najveći postav imam želju imati u svom rodnom gradu, kako bih upravo ovdje dovodio prijatelje iz cijelog svijeta – rekao je Lupino.

Komentari