Marijan Kovačić: Gradski HDZ želi vratiti ugled stranci

Hrvatska demokratska zajednica danas je u Varaždinu predstavila novoizabrano Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina i novog predsjednika tog odbora Marijana Kovačića.

 

Objavljeno: 09.12.2013. 16:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

 

Nakon izbora održanih 28. studenog upravo je Kovačić, poznati varaždinski poduzetnik, dobio je najviše glasova delegata.

Novo će se čelništvo truditi da vratimo ugled stranci i da ona bude prepoznatljiva u Varaždinu. Da drugi ne odlučuju o stavu stranke. Nisam zadovoljan što je u Gradskom odboru stranke Varaždin premalo mladih, želim osnažiti i pomladiti stranku - rekao je danas Kovačić.

Predstavljeno je i novo Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina. Uz Kovačića njega čine tri dopredsjednika - Otilija Cvetko, Ilija Ivezić i Saša Crnčić. Tajnik je Matija Fuček, a rizničar Boris Zernec.

O vijećničkom mandatu dosadašnjeg predsjednika Vlatka Vukovića u Gradskoj skupštini rečeno je da će on sam odlučiti do kada će obavljati tu dužnost, a nakon toga bi ona prešla na sljedeću osobu s izborne liste.

Kako je Kovačić vlasnik i tvrtke Univerzal problem varaždinskog smeća bila je nezaobilazna tema.

- Teško je govoriti o temi koja je krivo krenula od samog početka. Greške je teško ispraviti i ulazi se iz problema u problem. Koncesija je dodijeljena, ugovori nisu potpisani i sada intervenira Ministarstvo zaštite okoliša. Kakav će ishod biti teško je reći. Po meni najkvalitetnije je rješenje izvesti tu količinu otpada na spaljivanje. Točno je da je Univerzal predlagao takvo rješenje, ali nismo prošli. Najviše je bodova nosio kraći rok. Mi smo ponudili rok od godinu dana, nismo se mogli obavezati na kraći. Ako će Ministarstvo raspisati natječaj za izvoz bala pretpostavljam da će se moja tvrtka javiti - objasnio je Kovačić.

>> Poznati poduzetnik i vlasnik Univerzala novi predsjednik GO HDZ-a

Komentari