Mario Habek: Varaždin je i dalje lijevi grad, a SDP najjača stranka u gradu

Piše: A.M.

Objavljeno: 01.06.2015. 09:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Na izborima za Mjesne odbore u Gradu Varaždinu, održane u nedjelju 31. svibnja, SDP je izašao samostalno i osvojio 23 posto glasova, odnosno ukupno 33 mandata.

- Time je stranka samostalnim listama osvojila drugo mjesto u gradu i po broju mandata i po ukupnom broju glasova, i sama osvojila samo tri posto glasova manje od kompletne ujedinjene desnice predvođene HDZ-om - kažu SDP-ovci u svom priopćenju za medije, ističući da se njihove stranka pokazala liderom svih stranaka ljevice i centra, koje su, kada se zbroje glasovi, zajedno osvojile blizu 70 posto glasova.

S obzirom na to da je stranka, kako napominju gradski SDP-ovci, izbore pripremala pod vodstvom povjerenika, bez organa vodstva i predsjednika, ne skrivaju zadovoljstvo ovakvim rezultatima. 

- Jako smo zadovoljni rezultatima, tim više sto smo pojedinačno najjača stranka u gradu, i to nakon dosta vremena. Vjerujem da ćemo uz dva sigurna mjesna odbora putem koalicija imati naše ljude na čelu još njih nekoliko. HDZ s partnerima ima pobjedu zahvaljujući širokoj koaliciji, međutim kad bi se zbrojio rezultat stranaka ljevice i centra jasno je da je Varaždin i dalje lijevi grad - kaže Mario Habek, saborski zastupnik i županijski predsjednik SDP-a koji je kao povjerenik priprema gradski organizaciju za izbore.

- Pokazali smo da se terenskim radom i obećavanjem samo onog što je realno ostvarivo i moguće može zadobiti povjerenje građana. Ovakav rezultat bit će nam podstrek za daljnji rad na jačanju SDP-a kao najjače stranke u gradu Varaždinu – zaključuje.

Komentari