reformisti o izborima

Martinčević o izjavi Grmoje: "MOST razumije dobar urod mandarina, ali ne mari za varaždinsko smeće"

Objavljeno: 21.08.2016. 19:14

Zadnja izmjena: 21.08.2016. 19:17

Narodna stranka - Reformisti, reagirali su na izjavu predstavnika Mosta u Vrgorcu, da jedino oni imaju snagu boriti se za interese Dalmacije i hrvatskog Juga. U svom priopćenju, Reformisti se pitaju jesu li Mostovci uistinu jedini koji imaju tu snagu, ali zaključuju da je činjenica da su čelnici Mosta rodom iz Metkovića u Neretvanskoj dolini i da se njihova politika vodi u interesu tog kraja.

U priopćenju nadalje ističu kako su Reformisti zagovornici i zastupnici interesa hrvatskog Sjevera.

- Da bi razumio probleme građana, moraš živjeti njihove probleme. Čelnici Mosta zasigurno dobro razumiju što znači dobar urod i kvalitetan plasman mandarina na inozemna tržišta, jer od toga ovisi egzistencija mnogih obitelji u neretvanskom kraju. No, poprilično sam sigurna da njima interes zbrinjavanja ekološke bombe u vidu 130 000 tona baliranog varaždinskog smeća nije problem. Da ih zapravo ne interesira ništa što se ovdje događa vrlo su jasno pokazali u 10 mjeseci i u Vladi a posebno u Saboru - komentirala je potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević.

Svatko za sebe

Martinčević dodaje kako je prirodno da se svatko brine za svoju regiju, da rješava probleme koje živi i najbolje ih razumije.

- Most je od prošle vlade napravio svoj zavičajni neretvanski klub, jer je 4 ministra bilo iz tog kraja. No, ako se to ponovi, hrvatski Sjever opet će dobivati minimalnu potporu ili nikakvu u razvoju projekata koji su važni nama, ovdje u Varaždinu, Krapini, Novom Marofu i u Čakovcu - zaključila je Martinčević. 

Priopćenjem, Reformisti govore kako su oni pak životno zainteresirani za razvoj hrvatskog Sjevera i da imaju snagu boriti se za interese Varaždinske županije, Hrvatskog zagorja i Međimurja, a primarni im je cilj bolji i kvalitetniji život ljudi upravo u ovom kraju.

 

Komentari