Treba li župan volontirati?

Martinčević odgovorila županu: “Štromar prima plaću za nanošenje štete Varaždinskoj županiji“

Objavljeno: 31.03.2016. 17:42

Zadnja izmjena: 31.03.2016. 17:47

Foto: Arhiva

Reakcija varaždinskog župana Štromara na današnje prozivke dužnosnika županijske organizacija Reformista koji su ga između ostalog prozvali za "promidžbeno smanjenje ionako besramno visoke plaće", zasmetala je Nataliju Martinčević, potpredsjednicu Narodne stranke – Reformisti...

Naime, kako smo izvijestili, župan Predrag Štromar, nazvao je sve prozivke "netočnostima" i za plaću, naprotiv, prozvao Nataliju Martinčević, ustvrdivši pritom “ da ona trenutno prima neto plaću u iznosu od 15.393,23 kune, ali s time da ne radi ništa...“.

Na to je svojim priopćenjem reagirala šefica varaždinskih Reformista naglasivši da je za razliku od župana Štromara, koji prima plaću od 16.235 kn, ona svoj posao zamjenice gradonačelnika obavljala volonterski.

- To bih preporučila i županu Štromaru, tim više što ga građani Varaždinske županije plaćaju za nanošenje štete. Župan Štromar doveo je naše građane u situaciju da imaju najniže plaće u Hrvatskoj.  BDP kao ključni pokazatelj gospodarstva pada već četvrtu godinu za redom. A važne institucije - od HRT-a, Carine, Hrvatskih željeznica i druge, iz Varaždina su preselile u manje gradove – istaknula je Marzinčević u priopćenju.

"Svoju plaću Štromar određuje sam sebi"

Čelnica reformista dodaje kako “za četiri godine mandata župan Štromar nije uspio niti potpisati ugovore, a kamoli započeti izgradnju kirurgije i hitnog prijama“.

- Nije uspio započeti niti jednu od prijeko potrebnih škola u županiji, kao ni realizirati projekt Arobretuma Opeka, Aglomeracije ili bilo koji drugi. I za taj nerad, tu nesposobnost i takve rezultate uzimao je treću najvišu plaću od svih župana u državi – stoji u priopćenju.

Predsjednica varaždinskih Reformista osvrnula se i na plaća saborskih zastupnika.

- Nnjih određuje većina u Hrvatskom saboru, što svakako nisu Reformisti, a svoju plaću Štromar određuje sam sebi, sa svojoj stabilnom većinom u županijskoj skupštini – zaključila je Martinčević.

Komentari