Martinčević optužila Habuša i Štromara za zloupotrebu vlasti, želi da se utvrdi osobna odgovornost

Objavljeno: 30.09.2015. 16:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Saborska zastupnica iz Varaždina i potpredsjednica stranke Reformista Natalija Martinčević oglasila se priopćenjem za medije potaknuta, kako ističe, današnjim izjavama varaždinskog gradonačelnika Habuša na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Varaždina, a vezanim uz pitanja zbrinjavanja varaždinskog smeća.

Smatra ih skandaloznima: "Moja je dužnost i obveza da kao saborska zastupnica iz 3. izborne jedinice i grada Varaždina brinem o interesima grada, a posebno u situaciji kad gradonačelnik Habuš i župan Varaždinske županije Štromar to ne čine. Svoju nesposobnost da riješi i jedan problem u gradu, počevši upravo od zbrinjavanja smeća, Habuš sad neuspješno prebacuje na oporbu?!? Pa tko je u poziciji da odlučuje i rješava probleme - gradonačelnik, župan i Vlada i to u "vertikali vlasti HNS-a" u ili oporba?", kaže Natalija Martinčević.

Martinčević pritom navodi da je "još prošle godine tražila da Vlada Republike Hrvatske preuzme odgovornost i da se u državnom proračunu osiguraju sredstva za zbrinjavanje smeća", no Štromar i Habuš su taj njezin prijedlog, kako tvrdi - odbili. Zato ih smatra "odgovornima za situaciju u kojoj se danas nalazimo" te će "ustrajat na tome da se u takvoj zlouporabi obnašanja vlasti utvrdi i osobna odgovornost".

- Nakon pune četiri godine lažnih obećanja, lažnih rješenja, lažnih sufinanciranja, građani grada Varaždina očekuju samo jedno – da se bale smeća počnu micati iz našeg grada odmah i da novac za to zbrinjavanje dođe odmah! Sve ostalo je standardni folklor pred izbore, slikanje pred balama smeća i "najave najava" rješenja - zaključuje Martinčević, koja očitom činjenicom smatra da je i Vlada odustala od sudjelovanja u "tom cirkusu", o čemu najviše govori, kako ističe, odgovor ministra Zmajlovića na njezino pitanje, kao i sve današnje izjave direktora Fonda za zaštitu okoliša Mullera.

Komentari