Martinčević podnijela ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika - ulazi u bitku za gradonačelnicu?

Objavljeno: 18.11.2015. 15:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Siniša Sović

Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš priopćenjem za medije obavijestio je danas javnost da je njegova zamjenica Natalija Martinčević podnijela ostavku na dužnost.

Kako stoji u priopćenju, Martinčević je to učinila dopisom koji su danas zaprimili u Gradu Varaždinu, a u kojem je ujedno najavila aktiviranje mandata u Vijeću Grada Varaždina.

Povodom toga za komentar smo upitali i Nataliju Martinčević, saborsku zastupnicu u prošlom sazivu sabora i potpredsjednicu stranke Reformista, koja nam je u telefonskom razgovoru svoju odluku potvrdila, ističući kao razlog onemogućavanje rada od strane gradonačelnika Habuša.

- Dvije godine u potpunosti mi je bilo onemogućeno obavljanje dužnosti zamjenice gradonačelnika, što je ujedno jedinstveni slučaj u Hrvatskoj. Nikada ranije to nije napravio ni jedan gradonačelnik jer je to protuzakonito. Nije me, naime, na tu dužnost izabrao gradonačelnik Habuš, nego građani na neposrednim izborima - kaže Martinčević.

- Oduzeo mi je pravo odlučivanja i potpisivanja, na moje dopise nije se očitovao i svoju odluku nije promijenio. Budući da je Grad Varaždin u potpunom kolapsu, svoj doprinos odlučila sam dati aktivirajući mandat u Gradskom vijeću - ističe.

Na upit hoće li podržati proračun koncem godine i stoji li i dalje njezina namjera kandidature za gradonačelnicu Grada Varaždina, Martinčević je bila bez komentara. Naglasila je, međutim, da ni za vrijeme kada je obavljala dužnost ni nakon "razlaza" s gradonačelnikom Habušom uslijed njezine podrške Radimiru Čačiću, nije primala plaću.

- Cijelog svog mandata nisam primila ni jedne jedine kune ili lipe naknade. Radila sam kao volenterka - kaže Martinčević.

O mogućnosti njezine ostavke u političkim kuloarima spekulirati se počelo već nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća, tijekom koje je Habuš vijećnicima izrijekom rekao da mu "daju dva mjeseca i počnu se spremati za izbore". Svoju ambiciju za gradonačelnicom Grada Varaždina Martinčević je pak otvoreno iskazala još u ožujku ove godine.

Spekulira se da bi se kandidrati mogao i Zlatan Avar, nezavisni gradski vijećnik, a preostaje za vidjeti hoće li i na koji način rezultati nedavnih parlamentarnih izbora utjecati na odluke političara na lokalnoj političkoj sceni...

Komentari