demantij teksta

Mašić odgovorio Hraniću: "Kultura naše škole ne poznaje zabrane"

Objavljeno: 25.07.2017. 18:24

Zadnja izmjena: 25.07.2017. 18:42

Prošlog tjedna objavili smo kako je na svojoj facebook stranici načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić optužio ravnatelja osnovne škole Predraga Mašića za nebrigu oko energetske obnove škole, zabrane dolaska na sjednicu školskog odbora, bavljenju politikom, pa čak i za nepotizam. Potaknut prozivkom od strane Brune Hranića oglasio se i Predrag Mašić.

>> Hranić prozvao ravnatelja osnovne škole: ''Bavi se zapošljavanjima umjesto energetskom obnovom''

Vezano za energetsku obnovu Mašić kaže kako je još početkom 2012. godine dao izraditi dokumentaciju za kompletnu energetsku obnovu Područne škole Nedeljanec.

- Iste godine izrađena je i dokumentacija za energetsku obnovu Matične škole u Vidovcu, koja uključuje izmjenu prozora, obnovu fasade, postavljanje vanjskih alu žaluzina na prozore, izgradnju fotonaponske elektrane na krovu Škole te postavljanje kompenzatora tzv. jalove energije.Također, pokazao sam interes i za dizalice topline. S tim smo se
projektima nakon toga, preko Varaždinske županije kao osnivača, javili na natječaj Fonda iz kojeg su nam kasnije javili da je nažalost uzmanjkalo sredstava. Uz pomoć Varaždinske županije i našeg pročelnika gospodina Miroslava Huđeka, uspjeli smo izraditi energetski certifikat Škole, uvesti automatsku regulaciju grijanja i staru rasvjetu u sportskoj dvorani zamijeniti novom, LED rasvjetom. - tvrdi Mašić i nadodaje kako mu nikada nije palo na pamet da pita načelnika zašto općinska zgrada ima fasadu staru 70-tak godina.

"Kultura naše Škole ne poznaje zabrane"

Nadalje, Mašić u svom demantiju piše kako nije istina da je Hraniću zabranjen dolazak na sjednicu već kako manipulira jednim dokumentom u kojem stoji da pitanje riješi s ravnateljem, a riječ je bilo o sportskoj dvorani škole.

- Kultura naše Škole ne poznaje zabrane. Načelnik nije došao na sjednicu već je poslao osobu od povjerenja. Ta osoba nažalost nije znala reći članovima Školskog odbora što Načelnik zapravo želi, pa je obećala da će se s njim konkretnije dogovoriti te nam to javiti. Do današnjeg dana nije nam se nitko po tom pitanju javio. - kaže Mašić i nadodaje da što se tiče optužbe za nepotizam, u školi povremeno zapošljava što osobno teško i podnosi jer se na natječaj javi nekoliko desetaka ljudi, a samo jednoj osobi može reći da je primljena.

-  Ovim putem pozivam sve učitelje s područja naše Općine koji se zbog mene moraju voziti u druge gradove, kako kaže Načelnik, da mi se jave kako bih se uvjerio u razmjere svojeg nepotističkog ponašanja. Nakon toga ću tu brojku usporediti s brojem djece koja su ove školske godine trebala biti gladna u školi, jer Načelnik nije želio njihovim roditeljima odobriti financiranje prehrane. Usput, broj te djece je dvoznamenkasti.- poručuje Mašić i dodaje da nasreću kultura naše škole ne dopušta da ijedno dijete bude gladno.

Na samom kraju demantija Mašić je napisao kako mu je važan jedino napredak zajednice i kako ne stoji ni na kakvim ideološkim pozicijama, odnosno kako nije član nijedne stranke. Poziva Hranića da učini iskreni napor i da se sastanu kako bi u prijateljskom i dobronamjernom ozračju započeli suradnju na dobrobit zajednice, a osobito djece i mladih.

 

 

 

Komentari