još reakcija na proračun

MILORAD BATINIĆ 'HNS neće podržati proračun koji zakida građane Sjevera i nije zasnovan na razvoju!'

Objavljeno: 15.12.2016. 17:38

Zadnja izmjena: 15.12.2016. 17:39

Foto: Arhiva

Nakon sedmosatnog glasovanja o amandmanima Sabor je usvojio državni proračun za 2017. godinu. No, nisu svi time zadovoljni - i već smo pisali o reakciji varaždinskog SDP-a na odbijanje njihovog amandmana o Javno-privatnom partnerstvu.

>> VARAŽDINSKI SDP RAZOČARAN Sabor odbio Habekov amandman da se novci namjesto Crkvi daju JPP-u

Svoje mišljenje o proračunu iskazao je i jedan od vodećih županijskih HNS-ovaca Milorad Batinić statusom na svojoj Facebook stranici, gdje je izjavio da HNS ne može i neće podržati državni proračun koji zakida građane Sjevera.

- Vlada HDZ-a i MOST-a poslala je Sjeveru Hrvatske političku poruku da nema novca za naše obrazovanje, za naše škole, dvorane, za naše važne projekte. Odbijeni su svi amandmani koji su imali za cilj da građanima u Varaždinskoj županiji, Međimurju, Podravini i Zagorju bude bolje. - stoji u Batinićevom statusu.

Odbijeni i drugi amandmani

Na naš izravni upit da nam još pojasni svoj status, Batinić je poslao poruku da ga iznenađuje što je Sjever Hrvatske zakinut.

- Prije dvadesetak minuta odbijeni su, uz ostale, i amandmani vezani za sanaciju klizišta. - precizirao je Batinić.

Tako je broj danas odbijenih amandmana veći od 130. Desetak amandmana je ipak dobilo potporu vlade i saborske većine, ali nijedan od njih ne tiče se izravno Sjevera Hrvatske.

Komentari