Mladež HDZ-a: "Mi smo ZA Varteks!"

Objavljeno: 17.11.2015. 15:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Siniša Sović

Vezano uz situaciju u varaždinskom nogometu danas se priopćenjem za medije oglasila i Mladež HDZ-a grada Varaždina. Kako navode, njihov je stav nedvosmislen te podržavaju inicijativu "ZA Varteks".

Kao što smo jutros izvjestili, članovi Izvršnog odbora NK Varteks i Građanska inicijativa „ZA Varteks“ naveli su da je fuzija Varaždina i Varteksa jedini put u svijetlu budućnost varaždinskog nogometa. 

>>Građanska inicijativa za Varteks: Fuzija je jedini put, želimo povratak navijača na stadione!

Mladež HDZ-a odlučila ih je podržati u tom prijedlogu. Argumentirali su to tvrdnjama da varaždinski nogomet više od desetljeća besciljno luta te da su navijačima ostale samo uspomene. Riječ je, kako kažu, o interesima pojedinaca sumnjiva morala koji djeluju na štetu samog nogometa. 

- Mi kao budućnost ovog grada ne želimo dopustiti da se trenutno stanje nastavi te dajemo svoju punu podršku projektu NK Varteks i Građanskoj inicijativi ZA Varteks, stoji u priopćenju.

Smatraju da je inicijativa „zabrinutih“ roditelja samo pokušaj vraćanja u sedlo onih koji su do ove situacije doveli.

- Dosta je bilo da nogometnu politiku vode isluženi i kompromitirani pojedinci koji klub godinama vode u propast te je vrijeme da se šansa da mladim ljudima i svježim idejama koji će pokrenuti naš nogomet. 

Podsjetili su kako su vijećnici HDZ-a prilikom izglasavanja odluke o dobrovoljnom preoblikovanju u športsko dioničko društvo glasovali protiv predmetne odluke.

>>Dogovor oko budućnosti varaždinskog nogometa još nije postignut!

- Stav je HDZ-a grada Varaždina da je ulaganje dodatnih milijun kuna Varaždinki i Varaždinaca u jedan klub bez jasne vizije, plana i analize neozbiljno, ishitreno i diskriminirajuće prema ostaloj djeci i roditeljima koja pohađaju druge športske klubove, navode mladi HDZ-ovci.

U ovom slučaju Mladež se nada da će se grad odlučiti za opciju fuzije NK Varteks i NK Varaždin te utemeljiti stabilan klub. Kako kažu, budućem Varteksu potreban je klub sa zdravim kadrovima koji će zajedništvom i radom vratiti gledatelje na tribine stadiona Varteksa i klub i koji će se u budućnosti moći privatizirati.

- Želimo klub koji će biti legitimni aspirant za mjesto u 1. HNL, a ne ovo što imamo danas - rupu bez dna koju godinama punimo gradskim novcem, zaključuju. 

Komentari