Most i SDP se dogovorili za Podolnjaka kao predsjednika Sabora, HDZ to odbio

Objavljeno: 03.12.2015. 08:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: FOTO: Siniša Sović

Propao je prvi pokušaj dogovora dvije velike koalicije na čemu uporno inzistira Most. Naime, jučer popodne iz SDP-ovih krugova su potvrdili kako su s Mostom dogovorili da danas na prvoj sjednici Sabora Most predloži Roberta Podolnjaka, profesora na Katedri za ustavno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu i istaknutog člana te stranke, za predsjednika Sabora. No, HDZ je odbio podržati taj prijedlog piše Jutarnji.

Tvrdilo se kako je i HDZ spreman stati iza tog prijedloga, no dogovor je propao navečer, nakon što je HDZ odbio podržati takav prijedlog. Naime, to je bio jedini uvjet Mosta - dat će svog kandidata samo ako se obje stranke slože oko toga.  

- Konačnu odluku donijet ćemo prije sam sjednice Sabora, ali načelno nismo za ovakav dogovor. To ne znači da nećemo dati sve od sebe da se izbjegnu novi izbori. Ako se danas i ne izabere predsjednik Sabora, vjerujemo da će se pregovori oko formiranja vlasti nastaviti - doznao je Jutarnji neslužbeno u HDZ-u.

SDP je tu ideju počeo plasirati početkom ovoga tjedna, dok je HDZ istaknuo svog kandidata za predsjednika Sabora, Željka Reinera.

U SDP-u misle kako će se oni predomisliti prije prve konstituirajuće sjednice koja počinje u 10 sati.

Izvor: Jutarnji.hr

Komentari