HNS-ovci oštro o HDZ-u

Štromar u Zelendvoru: „Tehnička Vlada zaustavila je sve naše planove, a sada dolaze (samo) zbog izbora“

Objavljeno: 20.08.2016. 14:54

Zadnja izmjena: 21.08.2016. 12:45

Foto: Nikola Horvat

U Zelendvoru se danas održavaju sportski susreti, koje organiziraju Mladi HNS-a Varaždinske županije, a tom su se prilikom predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i predsjednik županijskih Mladih HNS-a Alen Grabar obratili medijima.

– Krenuli smo s ljetnom kampanjom Mladih HNS-a pa smo tako prošli tjedan bili smo u Dalmaciji. Kampanja se nastavlja na sjeveru Hrvatske. „Pazi da se ne opečeš“ simbolični je naziv kampanje i poruka biračima da paze koga će birati. – rekao je tom prilikom predsjednik Mladih HNS-a Alen Grabar.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak naznačio je kako je ideologija Narodne koalicije „rezultat“: – Danas smo na ove sportske susrete došli podržati Miću Batinića, koji je uspio biti vidljiv mnogim svjetskim medijima. Želim da nakon 11. rujna svima priuštimo šanse kakve ima sjever Hrvatske.

„Sve je negdje stalo“

– Ono s čime nismo zadovoljni jesu plaće. Posao politike u sljedećem periodu jest povećati plaće. Ključ nije samo zaposlenost – ključ je da se od rada može pošteno živjeti. To se neće postići obećanjima i ovime što je radila trenutna, tehnička Vlada. Hrvatska ne zaslužuje da ide u minus. – zaključio je Vrdoljak.

Varaždinski župan Predrag Štromar istaknuo je kako će Narodna koalicija nastaviti sve one planove koje je zaustavila tehnička Vlada, koja se, kako je rekao Štromar, „nije mogla okupiti osam mjeseci“: – Sve je negdje stalo, a sad se u zadnjih par dana u Varaždin najavljuju ministri, i to samo zato što su pred nama izbori.

Štromar se osvrnuo i na prozivke ministra Panenića, koji je kazneno prijavio predsjednika HNS-a i bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka: – Ministar Panenić nas optužuje da smo ukrali stiropor koji smo koristili u realizaciji projekata energetske učinkovitosti.

Sredstva za HDZ-ove općine

Štromar je podsjetio i na slučaj Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, odnosno ministra Šustara, koji je maknuo stavke iz proračuna iako postoji sporazum države i Varaždinske županije. Također, Štromar je istaknuo i kako su državna sredstva u Varaždinskoj županiji dobile samo, kako je rekao Štromar, „HDZ-ove općine“.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Ivanca i saborski zastupnik Milorad Batinić, koji će s 14. mjesta pokušati za listu osigurati još jedan mandat više: – S punim pravom tražimo da se veći dio sredstva od poreznih prihoda spusti na lokalnu i regionalnu razinu. Ako smo bili sposobni razvijati gospodarstvo, onda možemo dobro upravljati novcem naših poreznih obveznika. O drugim suparnicima ne bi imao što posebno za reći osim da dobro razmisle što su radili proteklih godina.

Komentari