mršava lista posebnih gostiju

'PROKLETA POLITIKA' Na svečanu sjednicu u Ludbregu od uzvanika došao samo Stričak, Bilić 'između redaka' ljut

Objavljeno: 20.03.2017. 19:13

Zadnja izmjena: 20.03.2017. 19:23

Foto: Arhiva

Jučerašnja proslava Dana grada Ludbrega protekla je uistinu lijepo i svečano, ali nismo mogli ne zamijetiti jedan detalj - od svih uzvanika koji inače dođu na ovakve svečanosti pojavio se samo HDZ-ov Anđelko Stričak.

Uobičajena je praksa da na ovakve sjednice dođu županijski dužnosnici, gradonačelnici kao i saborski zastupnici iz našega kraja. Samo ovih posljednjih inače sveukupno ima 14. Gradonačelnici mogu poslati i svoje zamjenike - pa su i došli zamjenici iz Novog Marofa, Lepoglave i Ivanca. Uz Stričaka je došao i njegov stranački kolega i kandidat za župana Alen Runac. Nije došao doslovce nitko u ime grada Varaždina niti u ime Županije.

Za komentar ove čudne situacije pitali smo Ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića.

- Meni su se ispričali župan, Habek, Habuš i ostali. Ako bih ovo čitao između redaka - onda sam ljut. Doduše, mene nikada nije bilo na svečanosti grada Varaždina, ali sam uvijek dolazio na svečanosti u županiji. To je kao sa svadbama - možda ti se ne ide, ali odeš jer su bili kod tebe. - izjavio nam je Bilić, najavljujući unaprijed da će sutra prilikom potpisivanja koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i Laburista, kako nam je rekao, "biti opravdano odsutan".

Očito je nedavno pucanje koalicije između SDP-a i HNS-a u Ludbregu ostavilo i nekog traga na odnose, pa makar se radilo i o kurtoaznim dolascima na svečane sjednice. A ovako je to izgledalo prije četiri godine.

>> PREDIZBORNI LUDBREG Glasine o koaliciji HDZ-a i SDP-a Dubravko Bilić nazvao spinom HNS-a

Komentari