Čačićev govor u Saboru

"Nadam se da Orešković neće postati marioneta"

Objavljeno: 22.01.2016. 12:51

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 14:57

U tijeku je sjednica Sabora i prije nekoliko trenutaka za govornicu je stao Radimir Čačić, predsjednik Reformista i zastupnik iz Varaždinske županije. U svom je kratkom govoru kazao kako se nada da će se Vlada formirati te prokomentirao stanje u državi... 

Podsjetimo, danas se održava sjednica Hrvatskog sabora na kojoj bi parlament mogao izglasati povjerenje novoj Vladi čije je ministre mandatar Tihomir Orešković jučer objavio. 

U govoru je Čačić kazao kako se u šest mandata nagledao "puno bedastoća na puno stranica" rekavši da se dobri programi mogu napisati i na 10-15 stranica. Osvrnuo se i na gospodarsko stanje u zemlji istaknuvši da je Hrvatska na dnu: 

- Mi smo objektivno zemlja propuštenih šansi i to se da potvrditi činjenicom da smo bili u vrhu tranzicijskih zemalja, a sad smo na dnu. Nevjerojatna je činjenica da je BDP prije 35 godina bio veći nego danas te nas dostižu Bugarska i Rumunjska, rekao je Čačić. 

Istaknuo je i da su ovi izbori pokazali želju građana za promjenom te želju da se izađe iz ideoloških zamki i ratova koji su, kaže, u najvećoj mjeri bili korišteni kao alibi za nesposobnost i povratak na vlast bez obzira kako bili loši, bez obzira jesu li lijevi ili desni.

- Svaki totalitarizam zaslužuje osudu i žrtve pijetet i to treba biti tema za nekog tko želi poštivati standarde, ali nema smisla se vraćati na te teme samo kao alibi zbog nesposobnosti, rekao je Čačić.

 Osvrnuo se i na mandatara Tihomira Oreškovića kazavši da je neovisan o politicii to je odlično, ali je politika ovisna o njemu i pitanje je hoće li to iskoristiti na taj način ili će "postati marioneta": 

- U 6 mjeseci koji su pred nama imat ćemo priliku to vidjeti – možemo postaviti velike stvari, imali smo primjer autocesta napravljenih u tom razdoblju. Pred nama je Europska unija. Budimo iskreni i pošteni, možemo koristiti taj kapital i otvaraju nam se šanse, zaključio je predsjednik Reformista i saborski zastupnik. 

Komentari