Štromar bez jasnog odgovora

"Najvjerojatnije ću se kandidirati za predsjednika HNS-a..."

Objavljeno: 20.01.2016. 09:05

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 16:57

Varaždinski župan i predsjednik središnjeg odbora HNS-a Predrag Štromar gostovao je u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV, gdje je izjavio da ima ambicije biti na čelu HNS-a, ali na izravno pitanje voditelja hoće li se kandidirati Štromar ovaj put nije dao izravan odgovor, unatoč tome što je ranije najavljivao svoju kandidaturu u više navrata, na što ga je podsjetio i voditelj.

- Moja županijska organizacija je rekla da će me kandidirati, ali postupak kandidature je drugačiji. Komunicirat ćemo i pokušati napraviti takav tim koji će osigurati da HNS bude jači i bolji nego što je sada. Možda i sa mnom na čelu, ja isto mogu biti predsjednik, ali to ćemo vidjeti za mjesec dana kada službeno počnu kandidature... – rekao je Štromar.

Španović je, međutim, zahtijevao izravan odgovor: „Hoćete li se kandidarati za mjesto predsjednika HNS-a?“, na što je Štromar ponovio da će se o tome dogovoriti u sljedećih mjesec dana. „Znači, povlačite se?“, inzistirao je voditelj.

>>Štromar smatra da izjavu Vesne Pusić namjerno krivo tumače oni koji žele uništiti HNS

Ostavka na mjesto župana

- Ne, nije sad vrijeme za tu odluku. Odluku ćemo donijeti kad počne proces kandidature. Najvjerojatnije ću se kandidirati za predsjednika HNS-a – rekao je Štromar, izjavivši da će u slučaju da postane predsjednikom dati ostavku na mjesto varaždinskog župana.

- Ako postanem predsjednik HNS-a, idem u Sabor i stranku ću dalje nadgrađivati iz Zagreba – izjavio je Štromar. Ostaje, međutim, nejasno, zašto Štromar ovaj put nije mogao izravno potvrditi da će se kandidirati za mjesto predsjednika stranke, što je prvi u toj stranci najavio još prije više od godinu dana te u nekoliko navrata spomenuto ponovio.

Prije nekoliko dana pojavile su se spekulacije da Vesna Pusić želi samo jednog kandidata (navodnoIvana Vrdoljaka), što je Štromar nazvao krivom interpretacijom njezine izjave te poručio svima „koji putem medija žele uništiti HNS“, da im to neće uspjeti. Posavec je s druge strane rekao da će jedan kandidat sigurno biti sa sjevera, no svoju kandidaturu ni tom prilikom nije potvrdio.

Komentari