NASTAVIT ĆE SE...

Šef HDZ-a danas uzvraća Štromaru: "Župane, gdje ima za skinuti Vaš program?"

Objavljeno: 24.03.2017. 09:24

Zadnja izmjena: 24.03.2017. 09:30

Jučer je trajalo cijeli dan, danas nastavljaju, a kampanja je tek pred početkom. Riječ je, dakako, o Predragu Štromaru i Anđelku Stričaku.

Saborski zastupnici HDZ-a Anđelko Stričak i Josip Križanić u četvrtak 23. ožujka prozvali su župana Štromara da je, inzistirajući na javno-privatnom partnerstvu, zaustavio dogradnju kirurgije u Varaždinu, premda su mu „ruku pružili“ svi HDZ-ovi mininstri.

Na to se oglasio župan Štromar koji je Stričaka optužio da je on zapravo taj koji je kao saborski zastupnik dizao ruku "protiv svih projekata u Varaždinskoj županiji". Navodi sufinanciranje prijevoza učenika i umirovljenika te besplatne udžbenike. Danas se zbog toga ponovno oglasio Stričak.

Problem s pamćenjem

Stričak kaže da je znakovito što Štromar nije našao „ni jednu jedinu rečenicu“ kako bi demantirao njegove navode vezano uz izostalu dogradnju kirurgije, te upravo njega smatra najodgovornijim za, kako kaže – najlošiju zdravstvenu skrb u državi!

Stričak se potrudio priložiti i zapisnik sa sjednice Županijske skupštine u studenom 2015., prema kojemu je Klub HDZ-a taj koji predlaže besplatni prijevoz starijih od 65 godina i umirovljenika, što  Štromar ne prihvaća.

- Jasno je tko ima problema s pamćenjem i licemjerstvom – zaključuje Stričak povodom toga, aludirajući na Štromarovu izjavu da je licemjeran njegov kolega Josip Križanić zbog stava o porezu na nekretnine. 

HDZ kao inicijator

Stričak ide dalje pa tvrdi da se prijevoz umirovljenika odvija bez odluke Županijske skupštine, odnosno, kako kaže – „na crno“.

- Valjda zato da se može osigurati koji autobus za potrebe aktivista HNS-a? Ili, možda postoji neki drugi razlog, znan samo Vama!? – kaže šef HDZ-a.

Kada je riječ o besplatnim udžbenicima, Stričak također ističe da je stvar inicirao HDZ, i to 24. lipnja 2014., a Štromar i Alen Kišić kao njegov resorni zamjenik odbili. Nije Štromaru ostao dužan ni za prozivku Alena Runca da nema program, a kandidira se za župana.

- Župane, kad već prozivate svoje protukandidate da nisu predstavili svoj program, molim Vas da nas uputite gdje možemo naći Vaš program! Također, podsjećam Vas da još uvijek niste odgovorili na što ste potrošili milijardu i šesto devet milijuna kuna, a da niste izgradili ništa - zaključuje šef HDZ-a.

Nastavit će se...

Komentari