U gradu festival, u politici show

Natalija Martinčević Habuša prozvala za 800 tisuća kuna teško "novo uhljebljivanje"

Objavljeno: 19.08.2016. 13:22

Zadnja izmjena: 19.08.2016. 13:29

Foto: ilustracija

Natalija Martinčević oglasila se priopćenjem za medije u kojem gradonačelnika Gorana Habuša proziva za „opetovano i beskorisno uhljebljivanje podobnih“ teško više od 800 tisuća kuna.

Martinčević se zapravo osvrće na natječaje za radna mjesta, objavljene u srijedu 17. kolovoza,  a kojima Grad Varaždinu na neodređeno vrijeme namjerava zaposliti ukupno šest osoba na radna mjesta u upravnim odjelima za poslove Gradskog vijeća, društvene djelatnosti, gospodarstvo, komunalni sustav te poslove gradonačelnika.

Gradska vijećnica iz stranke Reformista izračunala je da bi Grad Varaždin spomenuta radna mjesta godišnje stajala 811.194,00 kune, a spomenuto, kako navodi, smatra „nemoralnim zloupotrebljavanjem gradonačelničkog položaja kako bi se zbrinulo političke uhljebe“.

"Nema potrebe za tim"

- Neka ih Goran Habuš zbrine o svom osobnom trošku, a ne novcem Varaždinki i Varaždinaca. Tražimo da hitno ukine sve raspisane natječaje, jer za novim zapošljavanjem nema nikakve potrebe – kaže ova gradska vijećnica i kandidatkinja stranke Reformista za gradonačelnicu.

Ujedno smatra da „Habuš i njegova svita broje posljednje mjesece“, odnosno ističe da će će njezin „prvi korak“ (kad postane gradonačelnicom) biti reorganizacija i reforma gradske uprave koju smatra nučinkovitom i neekonomičnom. Iz Grada Varaždina još se nisu oglasili o ovom medijskom istupu Natalije Martinčević...

Komentari