Nevenka Kobal predsjednica Interesnog odbora umirovljenika varaždinskih reformista

Objavljeno: 21.05.2015. 21:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Narodna stranka reformisti

U hotelu "Varaždin" održana je Osnivačka skupština Interesnog odbora umirovljenika Gradske organizacije Varaždin Narodne stranke – reformisti. Za predsjednicu Interesnog odbora umirovljenika jednoglasno je izabrana Nevenka Kobal, predsjednica Udruge umirovljenika grada Varaždina i dopredsjednica Povjerenstva za umirovljenike i osobe starije dobi za područje grada Varaždina. Za potpredsjednicu je izabrana Mira Letić.

Na osnivačkoj skupštini predstavljeni su programi i strategije rada s umirovljenicima, a predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI Radimir Čačić osvrnuo se na težak položaj umirovljenika u Republici Hrvatskoj i istaknuo da u potpunosti podržava sve planove i strategije koje su predložene na ovoj Osnivačkoj skupštini te da mu je drago da je Gradska organizacija Varaždin prva osnovala Interesni odbor umirovljenika.

Natalija Martinčević, potpredsjednica stranke i saborska zastupnica naglasila je kako Reformisti smatraju da se danas u našoj državi, gradu Varaždinu,  ali i cijelom društvu vodi premalo brige o  umirovljenicima.

- Na razini grada Varaždina evidentirano je preko 12.000 umirovljenika, dakle gotovo 25  % ukupnog stanovništva. Drugi iznimno važan podatak je da gotovo 1/3 umirovljenika i starijih osoba u gradu Varaždinu, a naročito žena iznad 65 godina, ne može zadovoljiti osnovne životne potrebe i žive na rubu siromaštva – naglasila je Martinčević.

Nevenka Kobal, novoizabrana predsjednica Interesnog odbora umirovljenika Gradske organizacije Varaždin  istaknula je kako je prepoznala Narodnu stranku - REFORMISTI kao političku opciju koja se bori za stvarno poboljšanje kvalitete života svih naših građana, pa tako i umirovljenika, kao stranku koja se ne bavi demagogijama, već ima jasne i konkretne politike, programe, i projekte.

- Nisam zadovoljna načinom na koji HSU djeluje na nivou države, a posebno na nivou grada Varaždina, gdje se osim podrške aktualnoj vlasti nikakve inicijative ili programi od vodstva i vijećnika do sada nisu vidjeli. Kao predsjednica Udruge umirovljenika grada Varaždina aktivno radim s umirovljenicima, a kako sam upoznata sa svim problemima umirovljenika i kako želim potaknuti rješavanje problema, odlučila sam priključiti se Narodnoj stranci – REFORMISTI i zajedno s Reformistima krenuti u borbu za poboljšanje kvalitete života svih naših umirovljenika i starijih osoba - rekla je Kobal.

Komentari