izjava narodne stranke reformista

NS Reformisti: 'Vlašić je još prije trebao odgovarati, a zajedno s njime i Gordan Novak i Habuš'

Objavljeno: 15.11.2016. 17:09

Zadnja izmjena: 15.11.2016. 17:11

Foto: Arhiva

Gradska organizacija Reformista u svom današnjem priopćenju pozdravlja poziv na utvrđivanje odgovornosti direktora Varkoma Vlade Vlašića zbog neplaćenih računa za smeće, pritom podsjećajući da je taj isti zahtjev prije par mjeseci na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća već uputila njihova predsjednica Natalija Martinčević.

No, Reformisti smatraju da se traženje odgovornosti ne može zaustaviti samo na Vlašiću. Oni su već bili zatražili i ostavku direktora Aquatehnike Gordana Novaka zbog presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je osuđen na 3 mjeseca uvjetno zbog kaznenog dijela prijetnje radnicima. Prozvan je i Termoplin zbog neovlaštenog fakturiranja viših cijena plina gradskim ustanovama i osnovnim školama. Sve to, prema priopćenju, upućuje i na odgovornost gradonačelnika Gorana Habuša, kojega se zajedno sa županom Štromarom kritizira i za sve propale natječaje - od bolnice do aglomeracije.

- Pitanje neplaćanja računa za smeće direktora Varkoma otvorili su Reformisti, no ovdje ne govorimo o računima već o potpunom kolapsu upravljanja u gradskim tvrtkama. - zaključila je na kraju priopćenja Natalija Martinčević.

Komentari