O razlozima raspuštanja gradske organizacije stranke od HDZ-a ni riječi

Objavljeno: 17.04.2015. 15:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na jučerašnjoj 26. sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije raspušten je Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina te je izabrano Povjerenstvo.

O tome se danas priopćenjem za medije oglasila Županijska organizacija HDZ-a, međutim bez obrazloženja. Uz članove koji sačinjavaju povjerenstvo, HDZ Varaždinske županije spominje tek planove za budućnost.

- S obzirom na aktualno stanje u Gradu Varaždinu ne čudi da ih se više u Varaždinu ne zove Kukuriku koalicija već "Bankrot koalicija" - komentar je HDZ-ovaca trenutnog stanja u Gradu Varaždinu te navode slučaj nenamjenskog trošenja sredstava i dr.

>>Kovačić: Ilija Ivezić bio je protiv raspuštanja, a ja osjećam olakšanje i želim im da dobro rade

- Sukladno navedenom upravo je i sastav Povjerenstva takav da su pokriveni svi resori života - kažu o tijelu određenom da u gradu ponovno uspostavi organizaciju.

- Imenovano Povjerenstvo ima zadaću našoj stranci u Varaždinu dati novi zamah, pripremiti predizborni program, odnosno pripremiti se za izgledne prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće - zaključak je priopćenja koje potpisuje predsjednik Županijske organizcije HDZ-a Anđelko Stričak.

O razlozima zbog kojih je HDZ Grada Varaždina raspušten, dakle, ni riječi.

Podsjetimo, član predsjedništva HDZ-a dr. Josip Križanić za portal eVaraždin kao glavne razloge juečrašnjeg raspuštanja varaždinskog gradskog HDZ-a naveo je rezultate na izborima i neusuglašavanje između gradskog odbora stranke i vijećnika u Gradskom vijeću.

Pred nama su izbori za mjesne odbore, pripremamo stranku da ostvari što bolji rezultat i zato idemo s mladom ekipom - bio je sinoć kratak Križanić.

Komentari