Odražan sastanak Partnerskog odbora za izradu Strategije razvoja Grada Varaždina

Objavljeno: 11.11.2015. 12:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

U četvrtak, 5. studenog 2015., u prostorijama gradske vijećnice pod predsjedavanjem gradonačelnika Gorana Habuša održan je 6. po redu sastanak Partnerskog odbora za izradu Strategije razvoja Grada Varaždina do 2020. godine na kojem je osim članova odbora i koordinatora izrade Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o. prisustvovao i gospodin Jurij Kobal kao vanjski evaluator izrade strategije.

Prema novim odrednicama Zakona o regionalnom razvoju i Smjernicama za izradu strategija razvoja urbanih područja odbor je promijenio naziv u Partnersko vijeće te je ujedno donesena odluka da se broj članova proširi sa stručnjacima iz pojedinih područja koja su dio strategije kako bi strategija bila što kvalitetnija i relevantnija.

- Na sastanku vijeća je predstavljena SWOT (analiza prednosti, slabosti, prilika i prijetnji) analiza Grada Varaždina koja je poslužila kao podloga za stvaranja kontura vizije razvoja Varaždina kao i strateških ciljeva koje se želi ostvariti do 2020. godine - stoji u priopćenju Grada Varaždina.

- Svi članovi partnerskog vijeća su sudjelovali u kreiranju vizije i strateških ciljeva te će na narednom sastanku Partnerskog vijeća biti predstavljeni rezultati ove radionice te će se sa proširenim članovima odbora utvrditi konačni prijedlog vizije razvoja Grada Varaždina kao i strateški ciljevi koji se žele postići - zaključuju.

Komentari