Održana osnivačka skupština Akademske zajednice HDZ-a "Ante Starčević"

Objavljeno: 18.11.2014. 08:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HDZ

HDZ je za područje Varaždinske županije, u Varaždinu, održao osnivačku skupštinu Akademske zajednice "dr. Ante Starčević".

Osnivačkoj skupštini nazočili su predsjednik i potpredsjednik Akademske zajednice HDZ-a "Ante Starčević" akademik Ivica Kostović i Dinko Čutura te predsjednik ŽO HDZ-a Anđelko Stričak.

Izaslanici Zajednice izabrali su predsjedništvo Županijske organizacije Akademske zajednice "dr. Ante Starčević": predsjednik je doc. dr. sc. Milana Rezo, potpredsjednike prof. dr. sc. Mladena Kranjčeca i dr. sc. Dariu Vuger Kovačić, rizničarku Marijanu Krtenjak, mag. oec. i tajnicu Snježanu Cerjan, mag. iur.

Uz predsjedništvo županijske organizacije Akademske zajednice izabran je i Županijski odbor Zajednice kojeg čini 21 član.

Zajednica želi okupiti akademske građane, intelektualce koji žive na području Varaždinske županije koji su svjesni vlastite odgovornosti za razvoj i napredak hrvatskog društva, zainteresirani za sudjelovanje u pridonošenju općem dobru kroz bolje, svrhovitije korištenje svih hrvatskih, a osobito znanstvenih, inovacijskih i inih ljudskih potencijala. Zajednica će također imati za cilj okupljati ljude svih socijalnih grupacija bez obzira jesu li članovi HDZ-a ili ne, a koji se priklanjaju politici HDZ-a i prihvaćaju njegova temeljna načela i program.

Županijska organizacija Zajednice imat će za cilj poticati slobodu stvaralaštva te razvoj intelektualnih i stvaralačkih potencijala svakog čovjeka, kao i dodatno ojačati položaj intelektualaca unutar HDZ-a ŽO Varaždinske županije.

Suradnja, pridonošenje i preuzimanje odgovornosti u svim sferama u kojima se govori ili raspravlja o afirmaciji znanosti, obrazovanja, humanizma, kulture i umjetnosti predstavljat će glavnu zadaću Zajednice.

Komentari