o dogovoru iz različitih kutova

Podijeljene reakcije Čehoka i Martinčević na Habijanov prijedlog dogovora oko varaždinskog proračuna

Objavljeno: 11.01.2017. 15:00

Zadnja izmjena: 11.01.2017. 15:04

Foto: Arhiva

Za današnji prijedlog vodećeg varaždinskog HDZ-ovca Damira Habijana zamolili smo za reakcije i negdašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka te vijećnicu Nataliju Martinčević, koja je kandidat Reformista za poziciju gradonačelnika.

>> eTV: Habijan pozvao aktualnu gradsku vlast da do ožujka ove godine zajedno pripreme proračun grada Varaždina

>> NAZIRE LI SE DOGOVOR? Habuš i Kišić uz po koju packu ipak spremni pružiti ruku Habijanu

Oni su prokomentirali i Habijanov prijedlog kao i reakcije vladajućih stranaka u gradu. Čehok - čija kandidatura za gradonačelnika stalno visi u zraku - izrazio je načelno prihvaćanje Habijanove ideje.

- Ako je motiv donijeti proračun koji će izdržati test vremena i neće se bitnije mijenjati kad dođe nova vlast, onda nema razloga ne poduprijeti Habijanovu inicijativu. Ne treba brzati i donijeti proračun za tjedan dana, ima vremena, tako da treba uključiti ne samo vijećnike, nego i udruge, građane, tvrtke. Grad treba odlučiti hoće li živjeti samo od fiskalnih prihoda ili i od upravljanja imovinom - kako je bilo od 2007. do 2009. Tad smo proračune donosili u studenom, a krenuli bi s nekoliko krugova razgovora s jednom nadstranačkom frontom još u rujnu. Proračun treba biti iznad dnevnopolitičkih i parcijalnih interesa. - izjavio je Čehok

'HDZ ide u smjeru SDP-a'

Za razliku od Čehoka, Martinčević je odlučno odbacila bilo kakvu verziju proračuna koji bi ostavio Habuša da vodi ovaj grad.

- Izjave nekih od stranaka o mogućoj podršci proračunu zaista zbunjuju. Prvo smo imali „čvrsti“ stav SDP-a da neće podržati proračun, pa su ga onda "čvrsto" podržali a sada u tom smjeru ide i HDZ. Habuš je dokazao da je potpuno nesposoban voditi ovaj grad a proračun je upravo to, ogledalo vođenja i upravljanja gradom i zato Reformisti jasno  stoje kod stava da ne podržavaju Habuša kao niti njegov proračun. - izjavila je Martinčević za naš portal.

 

Komentari