Pomama za "mrsićevcima": MUP traži 208 osoba za stručno osposobljavanje

Objavljeno: 25.08.2015. 19:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: www.mup.hr

Ministarstvo unutranjih poslova traži čak 208 osoba za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, a javni poziv novim "mrsićevcima" upućen je na internetskim stranicama MUP-a.

Ponuda poslova u MUP-u je vrlo široka. Fotograf, stručnjaci za europske i međunarodne poslove i prevođenje, suradnika u odnosima s javnošću, informatičar, nastavnik stručnih predmeta u policijskoj školi 'Josip Jović', samo su neki od brojnih poslova za stručno osposobljavanje koje će trajati 12 mjeseci s punim radnim vremenom.

Uz ispunjeni obrazac prijave, a u kojemu je potrebno navesti sva radna mjesta iz javnog poziva za koja se prijavljuje, obavezno je dostaviti sljedeće priloge i dokaze o ispunjavanju uvjeta, životopis, dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome, uvjerenja ili svjedodžbe), elektronički zapis odnosno potvrda o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ( preslika ), dokaz državljanstva (preslika domovnice, osobne iskaznice, putovnice ili vojne iskaznice), preslika uvjerenja nadležnog suda da se protiv kandidata/kinje ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci).

Nepravovremene i neuredne prijave neće se razmatrati. Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave Javnog poziva od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno do utorka 1. rujna 2015., na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima, Zagreb, Ulica grada Vukovara 33 s naznakom "ZA JAVNI POZIV“.

Cijeli tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje.

Inače, cilj stručnog osposobljavnja bez zasnivanja radnog odnosa je nezaposlenim osobama bez radnog iskustva u zanimanju za koje su završile školovanje osigurati ulazak na tržište rada kroz stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa neovisno o tome je li stručni ispit ili radno iskustvo, zakonom ili drugim propisom utvrđeno kao uvjet za obavljanje poslova radnog mjesta određenog zanimanja.

Prvi "mrsićevci" su za svoj rad dobivali naknadu od 1600 kuna, koju isplaćuje država, a od ove godine naknada je povećana na 2400 kuna. Prošle je godine ovom mjerom bilo obuhvaćeno 22 049 mladih osoba, a 2013. 19 322 osobe. 

Komentari