Povjerenstvo za sukob interesa: Kišić može biti predsjednik Rukometnog saveza

Objavljeno: 13.07.2015. 14:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:24

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je svoje mišljenje o tome ima li sukoba interesa između funkcije predsjednika Županijskog rukometnog saveza i funkcije zamjenika župana.

Radilo se o zamjeniku župana Varaždinske županije Alenu Kišiću koji je sam zatražio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa može li istovremeno uz profesionalno obnašanje javne dužnosti zamjenika župana obavljati funkciju predsjednika Rukometnog saveza Varaždinske županije.

Kako navodi Povjerenstvo, Kišić je istaknuo kako je dugogodišnji bivši rukometaš te da se na prijedlog svih rukometnih klubova u Varaždinskoj županiji najmerava kandidirati za obavljanje funkcije predsjednika Rukometnog saveza Varaždinske županije ukoliko bi funkciju mogao obavljati istovremeno s obnašanjem javne dužnosti, napominjući kako bi funkciju predsednika udruge obnašao kao volonter.

Povjerenstvo je na Kišićevu molbu dalo pozitivno mišljenje, ali je navelo kako ga upućuju da kao zamjenik župana, ukoliko bude izabran na funkciju predsjednika udruge, da se u svrhu zaštite vlastitog integriteta i vjerodostojnosti, povjerenja građana u tijela javne vlasti, kao i zaštite načela savjesnosti i poštenja u obnašanju javnih dužnosti, izuzme iz onih radnji koje bi bio ovlašten poduzimati prilikom predlaganja dodjele sredstvaRukometnom savezu Varaždinske županije. Na taj bi s enačin zaštitio od vanjskog dojma da su privatni interesi utjecali ili mogli utjecati na nepristranost u obnašanju javne dužnosti.

 

Komentari