kocka je pala na...

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Alen Runac bit će HDZ-ov kandidat za župana?

Objavljeno: 27.02.2017. 09:58

Zadnja izmjena: 27.02.2017. 10:00

Foto: Arhiva

Prema informacijama kojima raspolažemo, HDZ je konačno pronašao kandidata za župana Varaždinske županije. Nakon što su i igri bili i Josip Križanić i Sanja Zember, kocka je pala na Alena Runca.

HDZ je od doktorice Zember odustao nakon njezine smjene s mjesta ravnateljice OB Varaždin, jer su smatrali da bi njezina kandidatura za županicu samo još više ispolitizirala cijeli slučaj. Šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak odbijao u javnosti dati bilo kakve naznake o tome tko će biti njihov župan, naglašavajući kako će to iznijeti tek kada bude stranci odgovaralo. Negirao je sve medijske spekulacije, pa i onu da bi njihov kandidat bio saborski zastupnik Josip Križanić. Stoga se izbor Runca u cijelom kontekstu čini dosta logičnim potezom stranke. Prethodno se, što šira javnost ne zna, spekuliralo da Runac namjerava ući u utrku za gradonačelnika te da iza njega stoji HDZ-ov jaki poduzetnički lobi, ne samo domaći nego i inozemni.

Hrvač u obrani gradskog proračuna

51-godišnji Varaždinac svoju je karijeru započeo kao hrvač još s 13 godina i osvojio brojne medalje i titule na natjecanjima u Jugoslaviji i Hrvatskoj. Radio je i kao policajac, a ostao je i u sportskim vodama kao šef stručnog stožera u HK Varteksu, HK Vindiji i hrvatskoj reprezentaciji. Stekao je diplomu na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a potom je - baš kao i Stričak - magistrirao ekonomiju.

Bio je na mjestu potredsjednika Zajednice sportskih udruga grada Varaždina (ZSUGV), da bi prošle godine bio izabran i za predsjednika na mandat od četiri godine. U posljednjih je par mjeseci Runac u više navrata javno tražio od vijećnika izglasavanje proračuna, naglašavajući kako je rad sportskih udruga u kontekstu pada proračuna znatno otežan. No, iako HDZ u gradskom Vijeću nije poslušao njegove vapaje, Runac je sada očito spreman kao njihov kandidat jurišati na mjesto koje već dva mandata zaredom drži HNS-ov Predrag Štromar

Komentari