Predrag Štromar: Nema nikakvih sukoba s SDP-om, jedva čekamo izbore

Objavljeno: 22.08.2015. 14:46

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:51

Foto: Nikola Kokotec / PR HNS

Županijska organizacija Hrvatske narodne stranke danas je u Zelendvoru održala izvještajnu sjednicu, kojoj su, uz 232 delegata iz svih stranačkih podružnica, nazočili predsjednici županijskih organizacija HNS-a Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, Anđelko Topolovec i Matija Posavec.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Predrag Štromar, koji se okupljenim članovima i dužnosnicima stranke tom prigodom obratio govorom, na konferenciji sazvanoj za tisak novinarima je prenio teme o kojima se na izvještajnoj skupštini govorilo.

- Napravili smo jednu analizu rada i izuzetno smo zadovoljni sa svime što smo napravili, od aktivnosti naših članova i podružnica do aktivnosti naših načelnika, gradonačelnika i župana. Vidi se veliki napredak u općinama i gradovima gdje je HNS prije dvije godine dobio načelnike i gradonačelnike po prvi put – rekao je Štromar.

Osvrnuo se i na predstojeće parlamentarne izbore: - Oni mogu biti i za mjesec dana, mi smo spremni, a imamo i dobru komunikaciju s našim koalicijskim partnerima SDP-om i HSU-om. Naši članovi jedva čekaju te izbore jer se puno priča kad budu kad ne budu, ali mi hoćemo izbore jer ćemo odnijeti pobjedu kao što smo uglavnom do sada radili.

Na pitanje jesu li odnosi s SDP-om možda zaoštreni, s obzirom na priopćenje kojim je SDP reagirao na tiskovnu konferenciju HNS-a vezanu uz sufinanciranje prijevoza učenika, a iz čega se moglo zaključiti da je održana mimo dogovora, Predrag Štromar je odgovorio da nema "zaoštrenih odnosa ni nikakvih sukoba s SDP-om" te da je s Mariom Habekom u komunikaciji najmanje dvaput tjedno.

- Njihovo priopćenje je potpuno korektno i istinito. Ne spominje se HNS, nego je jedan medij na čudan način prenio najprije moju presicu, a onda i priopćenje SDP-a. To sam jedino shvatio. SDP i HNS u županiji zajednički rade na tim projektima – rekao je Štromar, aludirajući na članak objavljen na eVaraždinu.

>>Habek i Kišić obrušili se na Štromara zbog presice o prijevozu učenika

Ipak, Županijska organizacija SDP-a koja je spomenuto priopćenje poslala ni na koji način nije demantirala navode iz članaka kojeg smo objavili u petak 21. kolovoza pod naslovom: „Habek i Kišić obrušili se na Štromara zbog presice o prijevozu učenika“, kao što to nisu učinili ni potpisnici priopćenja.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas Štromar je također istaknuo da projekt prijevoza i srednjoškolaca i studenata ide dalje iz razloga što je s obzirom na cijenu karata vrlo važan građanima, a kao glavnu temu izvještajne konferencije HNS-a spomenuo je bolnicu koja, kako je rekao, u sljedećem mandatu mora biti završena i otvorena.

- Mi smo stranka koja je narodna stranka i koja građanima omogućuje bolji kvalitetniji život. To je naša osnovna parola i to mi radimo preko naših načelnika, gradonačelnika, župana i preko ministara u Vladi Republike Hrvatske. Druge ideologije mi nemamo i zadovoljni smo rezultatima u Varaždinskoj županiji – rekao je Štromar, istaknuvši da je u posljednje četiri godine za infrastrukturu obrazovnih ustanova iz državne blagajne povučeno više od 40 milijuna kuna.

 

Komentari