istraga je u tijeku

Predsjednica Gradskog vijeća Ludbreg:' Srednja škola nije uništena, pričekajmo rezultate istrage!'

Objavljeno: 02.02.2017. 14:33

Zadnja izmjena: 02.02.2017. 14:35

Foto: Facebook

Obzirom na jučerašnje navode vijećnika Gradskog vijeća Grada Ludbrega, Zlatka Balaška (HDZ) i bivšeg vijećnika HDZ-a, a sada člana HSP AS Gorana Horvata moram napomenuti kao predsjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega i članica SDP-a kako sam iznenađena neznanjem ili namjernim izokretanjem činjenica, stoji u priopćenju predsjednice Gradskog vijeća Grada Ludbrega, Renate Potočnik.

 U svom priopćenju, predsjednica Potočnik ističe kako Srednjom školom Ludbreg upravlja Varaždinska županija, a pismo ili zapisnik koje se spominje upućeno je iz nekih razloga vijećnicima Gradskog vijeća Grada Varaždina.

- Dakle, gradski vijećnici grada Ludbrega, a time ni ja kao predsjednica Vijeća, nismo primili spomenuti zapisnik te ga kao takvog nismo ni mogli predstaviti Gradskom vijeću. Obzirom da je istraga u tijeku, a u cijelom slučaju riječ o maloljetniku nadamo se da će nadležne službe, od pravobraniteljice za djecu, policije i prosvjetne inspekcije riješiti cijeli slučaj i prezentirati ga javnosti, naravno u okviru koji je zakonski prihvatljiv, a da se time ne narušavaju prava maloljetnika. – ističe u svom priopćenju predsjednica Gradskog vijeća.

'Srednja škola postiže velike uspjehe'

Što se pak tiče navoda gradskog vijećnika Gorana Horvata (HSP AS), koji kaže da je uništena Srednja škola Ludbreg želim skrenuti pozornost vijećniku da su učenici te iste srednje škole svjetski prvaci u robotici, finalisti natječaja „Ideja godine“, a ostvarili su i još niz hvalevrijednih uspjeha, nastavlja u svom priopćenju Renata Potočnik.

Nadalje, u svom priopćenju predsjednica Potočnik napominje kako umjesto da putem medija čitamo međusobne optužbe, laži i podmetanja bilo bi bolje da pričekamo rezultate istrage te da zbog dobrobiti maloljetnika ne povlačimo njegovo ime svakodnevno kroz medije i koristimo ga, kako iz viđenih priopćenja možemo iščitati, i dalje za politička prepucavanja.

 Očito je da su spomenuti vijećnici i njihove stranke vidjele priliku da u ovoj situacije ulove poneki predizborni politički poenčić, ne obazirući se na istragu koja je u tijeku, ne obazirući se na dobrobit maloljetnika, a pogotovo ne obazirući se na interese Srednje škole Ludbreg kojoj očito zazivaju uništenje, zaključuje u priopćenju predsjednica ludbreškog Gradskog vijeća.

Komentari