Predsjednik HDZ-ove mladeži prozvao Branka Godinića zbog potrgane zastave

Objavljeno: 13.10.2014. 11:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: FOTO: Igor Borovec

U nedjelju, 12. listopada, mladi varaždinski HDZ-ovci oglasili su se medijskim priopćenjem u kojem, aludirajući na nedavnu inicijativu HNS-a o podjeli IV. Mjesnog odbora na dva dijela i protekli Dan neovisnosti, prozivaju čelne ljude IV. varaždinskog Mjesnog odbora za oštećenu zastavu na službenim prostorijama Mjesnog odbora u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu.

- Poštujući našu domovinu, poštujući sve značajnije datume u njenoj povijesti, i na kraju poštujući sve one koji su podnijeli žrtve za njenu neovisnost sa žaljenjem možemo ustvrditi da nekima možda nije stalo ni toliko da kraj službenih prostora prigodno izvjese neoštećenu zastavu Republike Hrvatske – stoji između ostaloga u priopćenju koje potpisuje Igor Borovec, predsjednik varaždinske Mladeži HDZ-a.

>>HNS-ovci žele novi mjesni odbor u gradu Varaždinu

- Stoga upućujemo apel, prije svega zbog građana tog dijela Varaždina, da se zamijene zastave. Ujedno poručujemo predsjedniku Mjesnog odbora g. Godiniću neka se prvo pobrine za Mjesni odbor i obveze koje su mu na izborima građani povjerili, a onda neka krene u daljnja razmišljanja oko podjele mjesnog odbora – zaključuje Borovec, koji uz svoju izjavu prilaže i fotografije oštećene zastave.

Predsjednik IV. Mjesnog odbora Branko Godinić, pak, odgovara kako su mladi HDZ-ovci jednim dijelom u pravu. Međutim, napominje da nije istina da je zastava tako stajala mjesecima, već da se oštetila za vrijeme oluje, a potrajalo je dok se nije nabavila nova.

Vezano uz podjelu Mjesnog odbora Godinić s druge strane ističe da je riječ o inicijativi od strane građana: - Mi imamo skoro 12 tisuća stanovnika, a sljedeći Mjesni odbor je Banfica sa 6 tisuća. Problem je u tome što imamo mlađe stanovnike POS-a i Grabanica koji imaju svoje određene interese i probleme i starosjedioce među kojima sam i ja, koji su penzioneri i imaju drugačije probleme. Zato bi htjeli podijeliti Mjesni odbor, kako bi se ti problemi mogli jednostavnije rješavati - rekao je Godinić za eVaraždin.

Komentari